Радойска: Доволна съм от резултата, мъжката част трябва да обърне внимание на женския футбол

Старши треньорът на НСА Сивлия Радойска коментира представянето на своите момичета в мача срещу Севлиево Лейдис, който бе част от 16-ия кръг на Swiss Capital Лига. Столичният тим се наложи с 4:1, а Радойска даде мнение и за женския футбол у нас като цяло.

НСА не допусна изненада и се справи със Севлиево Лейдис (видео+галерия)
НСА не допусна изненада и се справи със Севлиево Лейдис (видео+галерия)

“Доволна съм от резултата, от играта не чак толкова. Липсваше ни игрова практика и това се видя днес. Добре тренира отбора и резултата ни удовлетворява. Дано с всеки изминал мач играта се получава.

Имаме проблем в завършващата фаза. Имаше доста хаотични удари наши, имаше и хубави, разбира се, но вратарката им успя да спаси. Искам малко по-бързо да се движи топката, да търсим повече широчина и дълбочина. Предвид днешния терен нямаше как да покажем това, което работим. Надявам се, като се върнем на естествения терен, нещата да се получават по-добре. Тренирахме на изкуствен терен и реших, че ще е по-добре да играем тук днес, където сме тренирали.

Не съм се карала на момичетата, но на почивката направих забележка и корекции. Отборът на Севлиево Лейдис бе добре групиран в своята третина, но с по-бързи подавания стигнахме до красиви голове.

19 НСА - Севлиево Лейдис

Момичетата, колкото и да ги мотивирам, каквото и да говорим, излизат отпуснати леко. Когато играе с отбор от първата тройка, тогава се посъбуждат. Трябва да поработим над това.

Виждаме, че тези, които не са от водещите тимова, пак се представят добре и това е полезно за всички отбори. Идва Шампионска Лига, НСА има добри резултати там, но когато се срещнем с професионални отбори, виждаме, че отстъпваме, трябва всички женски клубове да работим заедно за развитието на футбола у нас. Не само да се представяме добре на клубно ниво, а и на национално.

Отдавна трябваше всички мъжки отбори да имат и женски. Ние не отстъпваме по нищо от играта на мъжете. Много отбори в Европа мъжки имат и женски такива. Това е пътят за мен. Мъжката част трябва да ни обърне вниамние, за да тръгне женският футбол нагоре. Ако мъжките отбори ни припознаят и имат желание да развиват женския футбол, ще се вдигне нивото много. Има достатъчно момичета. В последните години се популяризира много и се организират много турнири. Има видим прогрес в това отношения”, заяви Радойска.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти