Хамзат Чимаев шокиращо обяви край на кариерата си в UFC

Хамзат Чимаев шокиращо обяви край на кариерата си в UFC

Една от изгряващите звезди на UFC - Хамзат Чимаев, шокиращо обяви край на кариерата си. Шведският боец от чеченски произход стори това в Инстаграм.

"Искам да кажа огромно благодаря на всички, които ме подкрепяха в моя път. Мисля, че това беше всичко. Да, не станах шампион, но това не е най-важната победа в този живот. Мнозина може да бъдат разстроени, но сърцето и тялото ми говорят това", написа Чимаев.

26-годишният Чимаев се сблъска със сериозни усложнения след прекарана зараза от коронавирус. Насроченият му двубой срещу Леон Едуардс в категория полусредна първо беше преместена, а впоследствие пропадна напълно. За последно Чимаев проведе двубой през септември 2020 година, когато нокаутира Джералд Мершарт.
Томпсън: Бутането на Хамзат Чимаев е шамар за останалите бойци
Томпсън: Бутането на Хамзат Чимаев е шамар за останалите бойци
Той минаваше за един от любимците на шефа на UFC Дейна Уайт, което предизвикваше недоволството на останалите бойци. Самият Уайт не взе насериозно публикацията на Чимаев.
"Днес тренира, стана му зле и реагира емоционално като публикува това. Това момче е доста буйно, иска да се бие всяка седмица, а сега дори не може да тренира пълноценно. Поддаде се на емоциите, но не се отттегля", уверен е Уайт.

Още от ММА

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти