Томас Тухел: Много съм доволен

Томас Тухел: Много съм доволен

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че е доволен от равенството 0:0 срещу Манчестър Юнайтед. Според него двубоят е бил равностоен и подялбата на точките е закономерно.

"Получи се мач на високо нимо между два много силни отбора. Имахме проблеми през първото полувреме, но като цяло беше равностоен двубой. През втората част бяхме наистина силни", заяви Тухел.

"Мисля, че бяхме по-близо до победата, но на терена имаше много качество. По отношение на представянето съм доволен. Защитавахме се много добре и съм много щастлив от този факт. През първото полувреме не атакувахме пространствата достатъчно добре. Не беше лесно да намерим решение и загубихме малко увереност с някои лесно загубени топки.

На почивката си казахме, че не трябва да се притесняваме. Променихме схемата на 5-3-2, за да печелим топката по-високо и да си върнем самочувствието. Момчетата направиха това много добре. Приемаме резултата. Много съм доволен. Срещу отбор като Ман Юнайтед не получаваш много шансове", коментира германецът.

Той говори и за ситуацията през първото полувреме, когато с ВАР се разглеждаше ситуция за дузпа за игра с ръка на Хъдсън-Одой: "Как може да има интервенция с ВАР? ИГрачът в червено играе с ръка, а те проверяват за дузпа? Видях повторението и не разбирам какво имаше да проверява съдията, но съм доволен, че нямаше дузпа. Това би било още по-зле".

Още от Футбол свят

Виж всички