Изкуствен интелект ще помага на Етър

Изкуствен интелект ще помага на Етър

Юбитрак и Етър подписаха договор за партньорство на 21 януари. Оптичната система, създадена от българската компания, беше инсталирана на стадион “Ивайло” в края на месец януари. Тя ще може да се използва още в първото домакинство срещу Левски в efbet Лига на 21 февруари. Към този момент с подобни системи разполагат клубове от някои от най-популярните първенства в Европа.

Чрез камери и изкуствен интелект, технологията позволява генерирането на големи бази данни за представянето, които са от огромна полза във футболните анализи. Спортно-техническият щаб на Етър ще получава детайлна информация за подавания, единоборства, удари към вратата, пробягана дистанция, максимални развити скорости, спринтове, позициониране и много други.

Технологията е развита от българската фирма Юбитрак. Чрез изкуствен интелект системата разпознава и идентифицира играчите на двата отбора на терена, топката и съдиите от видео материал. Около футболния терен са разположени камери, които обхващат цялото игрище. Юбитрак вярва, че чрез използването на технологията на българските стадиони, нивото на родните играчи ще се повиши, а с това и радостта на феновете на футбола през следващите сезони.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти