В Казахстан: Астана пред фалит - Сотириу можел да пристигне и без пари в Разград

В Казахстан: Астана пред фалит - Сотириу можел да пристигне и без пари в Разград
Официално: Лудогорец с първо зимно попълнение
Официално: Лудогорец с първо зимно попълнение

Кипърският голаджия Пиерос Сотириу премина в Лудогорец преди седмица. Нападателят пристига от казахстанския Астана, като според непотвърдена информация “орлите” са платили 800 000 евро за правата му. Медиите в Казахстан смятат, че сделката е повече от добра за тима от столицата на страната, тъй като само няколко седмици по-късно Сотириу е можел да си тръгне за доста по-малко пари, а дори и като свободен агент. В момента Астана е в тежка финансова криза, като футболистите имат забавяния в заплатите, като чуждестранните играчи масово разтрогват договорите си, а основите местни играчи сменят клуба. Именно поради липсата на плащания и неяснота около бюджета за следващия сезон е бил вариантът кипърецът да пристигне в България като свободен агент.

“Започваме лагера с 24 футболисти. Половината са с договори, другите са момчета от школата. Напуснаха ни доста ключови футболисти, но няма какво да направим в този момент. Радвам се за тях, защото ще могат да достигнат нови нива в кариерата си. Аз разбира се имах желание да продължим да работим заедно, но към момента нямаме изяснен бюджет и няма как да разговаряме за контракти”, каза старши треньорът Андрей Тихонов.

Последният напуснал Астана е исландският национал Рунар Сигурйонсон, който постигна разбирателство за разтрогване на договора по взаимно съгласие и премина в ЧФР Клуж. Преди това си тръгнаха Юрий Логвиненко, Дмитри Шомко, Иван Маевски, Алексей Шеткин, Марат Бостров и още няколко играчи.

Единственият нов засега пък е нападателят Семир Смайлагич, който кара проби. За последно босненецът се е подвизавал в последния в словенския шампионат Горица.

Sports.kz анализира, че Астана е пред фалит, като единствените качествени играчи останали в отбора към момента са Макс Ебонг и Тигран Барсегнян.

Още от БГ Футбол

Виж всички