Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0

Новият треньор на Лудогорец: Не ме е страх, всеки войник мечтае да е генерал (видео+снимки)

Новият треньор на Лудогорец: Не ме е страх, всеки войник мечтае да е генерал (видео+снимки)

Лудогорец представи новия си старши треньор Валдас Дамбраускас. Специалистът от Литва заяви, че не се страхува от предизвикателството и е амбициран да постигне успехи в Разград.

"Искам първо да пожелая щастие и здраве на всички през новата година. Много съм щастлив, че съм тук пред вас. Мариус Киндерис, Станислав Генчев, Фран Олеко, Йън Коул и Рафаел Ферейра и Здравко Здравков ще са в щаба ми. Д-р Валентин Великов ще е ръководител на медицинския отдел", започна Дамбраускас.

11 Лудогорец представи новият треньор
"Знам, че Лудогорец има високи цели, които ние трябва да се стремим да постигнем, но е важно и да практикуваме добър и доминиращ футбол, който ние ще се опитаме да предадем на играчите още на лагера в Турция. Всеки един войник мечтае да стане генерал, смятам, че имам необходимите качества, за да помогна да спечелим десетата поредна титла. Няма от какво да се стархува човек, когато е треньор на отбор. Напрежението може да идва от външни фактор".
"От понеделник започваме тренировки и ще се стремим да се запознаем възможно най-бързо. С треньорския щаб вече обсъдихме неща около отбора. Следих Лудогорец в последните три години, откакто играхме срещу отбора с Жалгирис. Гледал съм доста видеа и следях кампанията в Европа. Знам, че пет-шест играчи от 2017-а са все още в състава".
11 Лудогорец представи новият треньор
"Моите отбори играят атакуващ футбол. Моите амбиции са да печелим купи, титли и да играем в Европа. Мисля, че се препокриват с тези на Лудогорец. Мисля, че шампионатът е добър и не получава заслуженото уважение, което му прилага. Ние взимаме колективни решения със скаутското звено, и всичко е въпрос на разговори. Важното е да вземем играчи, които да ни свършат работа, като няма значение откъде идват играчите. Аз се чувствам добре на това място и не ме е страх", каза Дамбраускас.
"Щастлив съм с играчите, с които ще работим в Лудогорец. Няма играч, който да върви само нагоре без да има колебания на формата. Това е нормално. Моята работа ще бъде точно в тези моменти с моите умения играчите да се чустват добре и да постигат резултатите си", завърши Валдас.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти