Във Варна и Солун също почетоха паметта на Тоско

Във Варна и Солун също почетоха паметта на Тоско

Близо 40 фенове на Спартак (Варна) почетоха паметта на Тоско Бозаджийски. Както е известно, ултрасът на Ботев Пловдив бе убит в Солун на този ден преди една година. В негова памет привържениците на "соколите" разпънаха транспаранти на официалната трибуна на стадион "Спартак" тази вечер. На тях пишеше "Тоско завинаги" и "Няма да забравим, няма да простим".

В същото време и привържениците на Арис (Солун) не забравиха българския фен на Ботев. На оградата и стените на стадион "Харилао" в Солун бяха издигнати плакати и транспаранти в негова памет. Клубът и запалянковците окачиха знаме с лика на младия пловдивчанин, а около знамето бяха поставени цветя. На няколко места художник от клуба от Солун беше изписал from ArisFamily (от семейството Арис).

Много привърженици на Арис изразиха за пореден път съболезнованията си и съжаленията за случката от преди една година.

"Ужасно нелепо, крайно обидно и нецивилизовано е да си отиде един млад човек така. Ти си вечно жив, Тоско, написа Василис Арианос.

Друг привърженик на жълто-черните от Солун- Теодосис Христодулидис допълва: "Една година, в която няма справедливост за виновните. Една година, в която майката все още не е получила възмездие за отнетата усмивка на детето си. Една година, в която мизерен пропаганден механизъм чрез журналисти се опитва да размие историята. Организирана престъпност, която в този град някои хора се опитват да ни накарат да забравим. Справедливост за Тоско!".

Пловдивчанин и активен фен на местния Ботев, 28-годишният Тоско намери смъртта си, след като беше преследван от фенове на другия солунски отбор ПАОК и блъснат от преминаваща край него кола.

26-годишната жена, която е карала лекия автомобил, първоначално беше обвинена в непредумишлено убийство. В последствие се оказа, че тя е близка приятелка на един от активните и разпознаваеми привърженици на ПАОК, известен като Граматикопулос. Той е бил водач на групата мъже с мотоциклети, нападнали българина и приятелите му пред кафенето, сочено като място на инцидента.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти