Шефилд Уензди уволни Тони Пюлис след само 10 мача

Шефилд Уензди уволни Тони Пюлис след само 10 мача

Шефилд Уензди уволни мениджъра Тони Пюлис само 45 дни след като го назначи на работа.

Опитният спецалист записа само една победа в 10-те си мача. 62-годишният Пюлис замени Гари Монк миналия месец, но тимът остана на предпоследното място в Чемпиъншип. Напускането му идва в бурно време за клуба, като британските медии съобщават този месец, че играчите са търсили помощ от Асоциацията на професионалните футболисти, след като са получили само част от ноемврийските си заплати.

"Играта и резултатите не бяха на нивото, което се очакваше от назначаването на Пюлис. Има и други въпроси, които имат отношение към това решение", заяви председателят Деджфон Чансири. "Спечелихме 7 точки от възможни 30 и това не е приемливо. Жизненоважно е да запазим статуса си и смятам, че трябва да направя промяна сега, когато остава повече от половината сезон, за да ни се даде възможно най-добрия шанс за това", допълни Чансири.

Треньорът на младежката формация Нийл Томпсън ще поеме отговорността за мача срещу Мидълзбро днес, преди да бъде назначен постоянен мениджър. Жозе Мораиш, бивш помощник на Жозе Моуриньо в Интер, ще стане новият мениджър на Шефилд Уензди. Преди това Мораиш е работил в Англия за Барнзли. Той също така бе начело наl Карпати през 2018 г., а през миналия сезон ръководи Жонбук (Република Корея).

Още от Футбол свят

Виж всички