Йон Исагире спечели 6-ия етап от Обиколката на Испания

Йон Исагире спечели 6-ия етап от Обиколката на Испания

Испанецът Йон Исагире от отбора на Астана спечели 6-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания, който беше с дължина 146.4 километра от Биескас до Формигал. Дъжд, много трудна писта, испанска победа, смяна на лидера.

Денят имаше абсолютно всичко, за да вдъхнови публиката край шосето. Баскът, който вече знаеше какво е да спечелиш в Тур дьо Франс, днес завърши като победител в етапа с 3:41:00 часа. Той направи късен спринт, след като имаше един опит за откъсване. На 25 секунди след него се нареди Майкъл Уудс от Канада, а трети е португалецът Руи Коща с времето на канадеца.

Словенецът Примож Роглич загуби лидерската си позиция в генералното класиране и слезе на 4-о място. Новият водач е еквадорецът Ричард Карапас, чието време е 24:34.39 часа. Капарас завърши днес 12-и, на 55 секунди от лидера. Изоставането на Роглич дойде като резултат от днешното му 20-о място, на 1:38 минути от представителя на домакините. Втори в генералното класиране е Хю Карти (Великобритания) на 18 секунди, а трети е Даниъл Мартин (Република Ирландия) на 20. Роглич изостава на 30 секунди.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти