Тею Гейгън Харт с втора етапна победа в "Джиро"-то

Тею Гейгън Харт с втора етапна победа в "Джиро"-то
25-годишният лондончанин Тею Гейгън Харт постигна втора етапна победа в колоездачната Обиколка на Италия, след като триумфира в 20-ия предпоследен етап от Алба до Сестриере с дължина 190 км. Гейгън Харт показа сериозни спринтьорски качества, за да вземе днешния успех. Харт спечели и 15-ия етап тук на "Джирото" и неслучайно е претендент и за крайната победа.

Етап преди края буквално с нож се реже напрежението на върха, тъй като младият австралиец Джей Хиндли води с 85:22.07 часа. Същото време има и Харт, който днес победи с 4 часа, 52 минути и 45 секунди. Хиндли завърши на 2-о място днес с времето на победителя, а трети остана Роан Денис (Австралия), който приключи на 25 секунди.

Напрежението се усилва от факта, че победата в Джирото ще бъде решено от 15-километрово индивидуално бягане по часовник около Милано утре. 
Водачът в генералното класиране за два дни Вилко Келдерман (Sunweb) проби в средата на второто изкачване на височина край Сестриере, но скоро изостана отново назад, за да загуби с 1:35 като цяло и да се примири с 8-о място в етапа. След този резултат той слезе и на 3-о място в генералното класиране, на 1:32 от лидерите.

Пейо Билбао (Испания) завърши точно преди Келдерман днес с неговото време и е 4-и на 2:51 минути.

Още от Други спортове

Виж всички