Черни спечели 19-ия етап на "Джиро д'Италия"

Черни спечели 19-ия етап на "Джиро д'Италия"

Чехът Йозеф Черни от отбора на CCC спечели 19-ия етап от колоездачната обиколка на Италия и записа най-голямата победа в кариерата си. 27-годишният Черни донесе първи успех на своя тим в Световния тур, след като се откъсна сам в последните 21 км и финишира за 2:30:40 часа. Белгиецът Виктор Кампенаертс финишира втори на 18 секунди, а трети завърши Якопо Моска на 26 секунди.

"Все още не мога да повярвам, защото имах много силни преследвачи, но чувството е страхотно. В последните 500 метра вече повярвах, че мога да спечеля", заяви Черни.
Съкратиха 19-ия етап на Джирото заради лошо време
Съкратиха 19-ия етап на Джирото заради лошо време
Днешният етап на "Джирото" от Морбеньо до Асти беше най-дългият - 258 км, но беше съкратен заради бойкот на състезателите към лошите метеорологични условия в северна Италия. Колоездачите трябваше да застанат на старт в дъжд и ниски температури, но отказаха. Вместо това те се качиха на автобусите и отпътуваха около 100 километра на юг, откъдето довършиха оставащите 124.5 километра от етапа.
Холандецът Вилко Келдерман остава лидер в генералното класиране. Той има аванс от 12 секунди пред австралиеца Джей Хиндли и 15 секунди пред британеца Тао Харт. Утрешният 20-и етап е с дължина 190 км от Алба до Сестриере.

Още от Други спортове

Виж всички