ЛеБрон: Имаше някои въпросителни отсъждания, Грийн и Морис не играха лошо

ЛеБрон: Имаше някои въпросителни отсъждания, Грийн и Морис не играха лошо
Бътлър и Маями отложиха празненствата на Лейкърс в епичен дуел до последната секунда
Бътлър и Маями отложиха празненствата на Лейкърс в епичен дуел до последната секунда

Голямата звезда на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс сподели мнението си за драматичната загуба на отбора му в шестия мач от финалната серия срещу Маями Хийт. Трикратният шампион изигра пореден зверски двубой - 40 точки, 13 борби и 7 асистенции, но това не бе достатъчно срещу страхотните изяви на Джими Бътлър.

"Редуваха се феноменалните изпълнения в края. Естествено, имаше някои въпросителни отсъждания на съдиите, които дадоха своята тежест и пратиха Джими на наказателната линия няколко пъти", призна Джеймс на пресконференцията след мача. "Това е нещо, което ние очевидно трябва да избягваме, защото той е почти перфектен от линията в тази серия. Просто ни трябваше една добра защита срещу него и след това трябваше да си свършим работата в атака. Имахме страхотен шанс да спечелим мача и серията, но не се възползвахме. Взехме борбата в нападение, но направихме ключова грешка, защото не използвахме времето, с което разполагахме. Трябва да се представим по-добре в шестия мач и вече наистина да затворим серията", добави той.

ЛеБрон коментира и противоречивите изпълнения на Дани Грийн и Маркийф Морис в самия край на мача. Грийн пропусна тройка от отворена позиция, а Морис прибърза и взе грешно решение, чрез което подари победата на съперника си.

"Те са ветерани. Няма нужда да им се казва нещо по-специално. Вярвам, че в следващия мач ще се представят на много по-високо ниво. Те дори не играха лошо в този мач, всеки играч в ротацията ни положи усилия, но имахме няколко психическа срива, заради които бяхме наказани от опонента ни", сподели 35-годишното крило на Лейкърс.

Още от Баскетбол

Виж всички