Адесаня неутрализира и нокаутира Коста за поредна успешна защита на титлата (видео)

Адесаня неутрализира и нокаутира Коста за поредна успешна защита на титлата (видео)
Ян Блахович напердаши Доминик Рейес и спечели шампионския пояс в лека-тежка категория (видео)
Ян Блахович напердаши Доминик Рейес и спечели шампионския пояс в лека-тежка категория (видео)
Израил Адесаня (20-0 MMA, 9-0 UFC) спечели неочаквано убедително поредната защита на титлата си в средна категория на UFC, след като напълно неутрализира наперения претендент Пауло Коста (13-1 MMA, 5-1 UFC).


The Last Stylebender удължи най-активната победна серия в дивизията на 9, докато бразилският му опонент не демонстрира нищо от експлозивния страйкинг, с който изгради репутацията си и заслужи битка за шампионския пояс.

Адесаня доминираше в първия рунд с лоукикове, които зачервиха водещия ляв крак на Коста, а във втория му отвори аркада с хайкик, последван от няколко леви крошета, нокдаун и граунд-енд-паунд. Коста се очакваше да предложи многобройните страйкинг комбинации, с които тероризираше всичките си предишни опоненти, но всъщност бе прекалено пасивен и не застраши в нито един момент статуквото в категорията.

В интервюто си след двубоя шампионът посочи желания следващ противник - Джаред Кенъниър.

Aдесаня започна със засрещати лоукикове, но Коста беше доста предпазлив в началото и не се впускаше в прословутите си атаки с много страйкинг. Шампионът продължаваше да обработва най-вече водещия ляв крак на опонента си, който пък в първите минути се задоволяваше само с вербално заяждане. За разлика от очакванията, първият рунд премина почти безпроблемно за Адесаня и само заради броя на киковете, плюс липсата на поети удари, бяха достатъчни за спечелването му.
Лявото коляно на Коста вече бе сериозно зачервено от всичките ритници, като шампионът все така уверено се справяше с поддържането на желаната дълга дистанция. Адесаня пласира и ляв хайкик, освен че бе разкървавил вече левия крак на съперника си. Няколко ляви прави, последвани от ляво кроше, доведоха до нокдаун в полза на хегемона в дивизията и след кратък граунд-енд-паунд битката приключи малко преди края на втория рунд.
Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти