Тиаго се сбогува с Байерн: Това е най-трудното решение в кариерата ми

Тиаго се сбогува с Байерн: Това е най-трудното решение в кариерата ми

Халфът на Байерн (Мюнхен) Тиаго Алкантара се сбогува с клуба чрез видео и писмено изявление, които публикува в социалните мрежи. След седемгодишен престой на “Алианц Арена” испанският национал е пред трансфер в Ливърпул.

Ето и цялото обръщение на Тиаго:

“Да, това е най-трудното решение в моята кариера. Реших да затворя тази глава в този прекрасен Клуб. Клубът, в който израстнах и се развих като играч през последните 7 години.

Победи, успехи, моменти на удоволствие, както и някои трудни периоди. Но това, от което се гордея най-много, е, че пристигнах в Мюнхен като млад човек, изпълнен с мечти, и го напускам изцяло удовлетворен и идентифициран с Клуб, история, философия, език и култура. Тук се научих как да обичам и да уважавам традиция, с която сега се сбогувам, но никога няма да забравя: Миа Сан Миа.

Аз и моето семейство изживяхме невероятни моменти в града, на клубната база и, разбира се, на обичаната от нас “Алианц Арена”. С вас, моето семейство от Байерн, които се отнасяхте с мен толкова добре и ме обичахте във всяка една секунда.
Моето решение е изцяло свързано със спортния аспект. Като футболист, аз искам и се нуждая от нови предизвикателства, за са се развия, както направих тук.
Байерн винаги ще бъде моят Дом.
Вечни благодарности към Байерн!”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти