Ясни са двамата от Атлетико с COVID-19, УЕФА няма да отлага сблъсъка с РБ Лайпциг

Ясни са двамата от Атлетико с COVID-19, УЕФА няма да отлага сблъсъка с РБ Лайпциг

Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви, че не вижда причина да отлага четвъртфинала в Шампионската лига между Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг, който трябва да се играе в четвъртък, въпреки положителните проби за коронавирус в испанския отбор.

Първоначалната информация беше, че двама от цялата делегация на Атлетико са с позитивни резултати. По-късно обаче стана ясно, че положителни проби са дали титулярите Шиме Върсалко и Анхел Кореа.

"Мачът ще се играе както е планиран. Няма причини да бъде отлаган или да се взимат други решеиня, се казва в изявление на човек от Европейската футболна асоциация пред ДПА. Също така повече изявления по въпроса няма да има, като единственото уточнение е, че медицинският протокол за подобни случаи ще бъде следван. Двата положителни резултата бяха обявени в неделя.

В резултат 93-членната делегация на Атлетико трябваше да отложи пристигането си в Лисабон, което беше планирано за днес по-късно. Двамата души, които са тествани положително, сега са в карантина, а всички останали членове на делегацията на Атлетико ще преминат още един тест.

Заключителните етапи на Шампионската лига се играят в един мач в Лисабон, тъй като УЕФА иска да завърши турнира, преди националните лиги да се подновят през септември. Състезанието бе прекратено през март заради пандемията, а последните неиграни 16-финални реванши приключиха миналата седмица.

Още от Футбол свят

Виж всички