Балъков: Ще видим всички млади футболисти докъде са стигнали

Балъков: Ще видим всички млади футболисти докъде са стигнали

Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков призна, че играта на отбора е била от значение при успеха с 2:0 над Беласица в контролен мач. Бала каза, че в отбора следят развитието на младите футболисти, които могат да бъдат полезни на отбора, а по-опитните да ги „дърпат напред”.

Балъков също така говори и за подготовката на тима.

„Играта беше от значение и начинът, по който говорихме с играчите и задачите, които им бяха поставили. Срещата беше повече физическа, отколкото нещо друго, но това е втора седмица на подготовка и наблягаме върху физиката”, каза Бала.

„Срещу Беласица, който често се връщаше в отбрана и „паркираше автбоуса”, нямаше как да не играем повече с топката. Търсихме фланговете да създаваме голови положения, получиха се хубави неща, но срещу такъв съперник е много трудно да правиш много ситуации, тъй като играят много дефанзивно”.
„Младите играчи имат амплитуди на добри и нетолкова добри моменти. Опитните трябва да помагат и да ги дърпат напред. В първите седмици повечето мачове ще играем с два отбора – едно полувреме едни, второто други. Така ще видим всички млади футболисти докъде са стигнали и как може да ни помагат. Всеки се вложи максимално. Трябва да сме търпеливи”, допълни той.

Още от БГ Футбол

Виж всички