Феновете на Локо Пд излизат на протест

Феновете на Локо Пд излизат на протест

Феновете на Локомотив (Пловдив) от "Лаута арми" ще излязат на протест утре пред сградата на пловдивската прокуратура. Повод за действията им е развитието на разследването около инцидента пред нощен бар миналия месец, когато полицай извади нож и рани 16-годишен фен. Някои от привържениците все още са задържани в ареста, а държавния служител не е подведен под отговорност до този момент.

"Настъпи време да излезем на улицата и да поискаме справедливост и прозрачност на разследването, което се води срещу опита за убииство на едно 16 годишно дете от служител на МВР. Изразяваме своите притеснения, че случаят се неглижира умишлено и срещу извършителя няма дори повдигнати обвинения.

В същото време феновете на Локомотив (Пловдив), които са били на инцидента, са все още задържани. Всичко това ни кара да се замислим как човек с опит за убииство се разкарва свободно в хилядолетния ни град, които доскоро беше Европеиска столица на културата? Ако това е нормално за град като Пловдив, то тогава какви са моралните ценности в България и цяла Европа, и изобщо има ли справедливост за семеиството и приятелите на момчето, което можеше в момента да не е между нас?! Трябва ли да припомняме, че извършването на престъпно деяние трябва да се третира еднакво както за служители на МВР, така и за граждани, които са извън техните структури?!

На 17.06.20, от 17:30 часа, пред прокуратурата в Пловдив, ще се проведе протест за справедливост, защото е време да се търси отговорност и от хората, които уж трябва да следят за спазването на закона.

Достоинството няма алтернатива!", се казва в обръщението на черно-белите ултраси.

 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички