Момичетата от ансамбъла: Само сънувахме златните медали (видео)

Момичетата от ансамбъла: Само сънувахме златните медали (видео)

Гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика - Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова бяха безкрайно щастливи при пристигането си в София. На световното първенство в Монпелие (Франция) те спечелиха бронз в многобоя, олимпийска квота, злато на финала на три ленти и два обръча и бронз на финала на пет топки. На летището момичетата се разплакаха от радост, а най-емоционална бе Елена Тодорова.

"Най-щастливият момент ни беше, когато видяхме ранг 1, а най-трудният ни беше - подготовката преди това", каза Михаела Маевска, която е капитан на отбора. "Много сме щастливи. Не сме го очаквали златния медал. Очаквахме медал, но не и златен", добави Елена Тодорова.

"Златните медали само ги сънувахме, но вече е реалност", каза Христина Тодорова.

"Искахме да изиграем съчетанието с ленти и обръчи по-най-добрия начин и мисля, че успяхме. Успяхме да закрием състезанието, както трябва. Преди да излезем за него Илиана Раева ни каза много неща- да играем за всички хора в България, които ни подкрепиха на световната купа и сега ни посрещнаха", разказаха момичетата.

"за Олимпиадата композициите ни сигурно ще са нещо грандиозно. Ние ще ги изработим както трябва и ще се борим за медалите на олимпиадата. Сега ще имаме почивка, 10 дни възстановителен лагер на Велинград, а след това лагер в Белмекен", добави Маевска.

"Ние можем да изненадаме съперничките си на Олимпиадата с много неща - с българска гимнастика, която само ние можем да играем и с нещо много грандиозно. Ние имаме много смели съчетания, които не се страхуваме за излезем и да ги изиграем. Просто ни идва отвътре, докато не всички отбори са смели като нас. Това ще е плюс за нас. Сега ще оползотворим почивката си. Имаме желание да си починем емоционално и физически", заяви Ренета Камберова.

Момичетата заявиха, че Раева им е обещала голяма торта заради спечелените медали. Доволни от представянето бяха и помощник треньорките на Илиана раева - Мариела Пашалиева и Ина Ананиева. "Единствено ние си изиграхме съчетанията без грешка, което значи че са били изключително добре подготвени. Надяваме се за златен медал на олимпиадата. Дай боже", каза Пашалиева. "Класирането за първите три отбора е изключително реално, важното е, че децата и двата дни играха четири пъти без никаква грешка", добави Ананиева.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ/SPORTAL.BG

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти