Армения ни топи пред ФИФА за "цигани"

Армения ни топи пред ФИФА за "цигани"

Виковете "цигани", които феновете на България използваха срещу арменските футболисти при победата с 1:0 на нашите в световната квалификация, може да донесат сериозно наказание за националния ни отбор. От щаба на Армения са стояли половин час при делегата на двубоя и са пуснали жалба до ФИФА, съобщава "Меридиан Мач". Нейното съдържание се пази в тайна до излизането на решението, но по неофициална информация в нея арменците арменците две оплаквания. Едното от тях е именно заради виковете "цигани", а другото за отсъжданията на швейцарския съдия Щефан Щудер, който изгони двама арменски футболисти.

Думата "цигани" е лесно разбираема за арменците, тъй като на руски звучи аналогично – "цыгане". Ако наистина те са ни натопили за проявения в случая расизъм, това означава, че националният тим може да бъде лишен от домакинство за един или два мача.

Не трябва да се забравя, че нашитe са с последно предупреждение заради маймунските подвиквания по адрес на Ашли Коул и Ашли Йънг по време на мача с Англия (0:3) от преди година.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg


Още от БГ Футбол

Виж всички