Гунди в изложба на българския комикс (видео)

Гунди в изложба на българския комикс (видео)

Българските зрители можеха да се наслаждават на невиждана досега изложба, която бе разположена в една от залите на Шипка 6. Тя бе организирана от художниците на легендарното списание „Дъга”.

Ценителите на прекрасен жанр имаха уникалното удоволствие да се насладят на Първата национална изложба на българския комикс. Освен авторите на „Дъга” бяха представени няколко поколения художници, като се започне от доайена Любен Зидаров. Затова в халето бяха изложени страници от вестници и списания излизали у нас още от времето преди 9 септември 1944 година.Какво обаче свързва изложбата със спорта? Цели две страници са ангажирани на епизод, посветен на легендата на българския футбол Георги Аспарухов – Гунди. Идеята е на големия спортен журналист Людмил Неделчев – Люпи, а автор на илюстрациите е Евгений Йорданов.

Ще припомним, че в първите години след промените през 1989 година вече покойния Люпи бе издател на вестник Левски.

Със свои творби в изложбата участваха 90 автори. За жалост днес е последният ден, но организаторите обещават събитието да стане традиция.
Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички