Кристиано: Парите са важни, но не бяха приоритет при новия договор

Кристиано: Парите са важни, но не бяха приоритет при новия договор

Сдобилият се с чист нов многомилионен контракт с Реал Мадрид Кристиано Роналдо изрази удовлетворение от договорката. Новото споразумение между португалеца и кралския клуб е с давност до 2018 година и по неофициалнни данни "седмицата" ще прибира по 17 милиона евро на сезон.

"Искам да благодаря на всички, които са тук. Благодаря на съотборниците, на треньора и на президента за споразумението, заради което съм изключително щастлив. За мен е привилегия да остана, този дом ми е дал много. Чувствам се сякаш това е първият ми ден тук. Ще продължа със същия дъх и ще давам всичко за тази фланелка. Благодаря на привържениците, които ме подкрепят. Заради тях останах. Може би ще остана до края на кариерата си", заяви щастливият Кристиано."На практика имахме споразумение в края на миналия сезон", призна CR7. "Публиката на "Бернабеу" е уникална, не само на стадиона, а и на улицата", смята играчът от Мадейра.

"Чувствам се много добре в този дом, а за мен това е най-важното. Парите са важни, но не бяха приоритет при новия договор. В живота има и по-важни неща от парите", философски заяви носителят на "Златната топка" от 2008 година. "Може би сбърках, когато публично казах, че съм тъжен. Аз обаче съм човек и правя грешки като вас", разказа Кристиано относно думите си отпреди година."Не е ново, че идват и си тръгват играчи. Това е решение на президента и трябва да се уважава. Имаме големи футболисти, но това не значи, че ще спечелим всичко", заяви Роналдо. "За мен Реал Мадрид е по-важен от индивидуалните трофеи. Манчестър Юнайтед е минало. Сега моят клуб е Реал Мадрид", заяви Кристиано.

"Никога не ми е минавало през главата да напусна Реал Мадрид, защото се чувствам много добре в този дом. Хората се отнасят с мен много добре, а за мен това е най-важното. Беше много дълго, но в крайна сметка краят е щастлив и сега съм доволен", не скри той."Не ми харесва да си поставям оценки за представянето. Но мисля, че изминалите години бяха положителни. Ако не бяха, нямаше да преподпиша. (...) Никой не знае бъдещето, но искам да бъда тук дълги години и да печеля трофеи. Ще се опитам да направя най-доброто на терена. Ще се опитам да бележа голове и да асистирам (...) Ще се опитам да вкарам още 200 гола следващите години", каза още Кристиано Роналдо.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички