Министърът на спорта демонстрира твърда позиция за казуса с Лудогорец и непознаване на бг футбола

Министърът на спорта демонстрира твърда позиция за казуса с Лудогорец и непознаване на бг футбола

Позиция на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева е твърда относно проблема с домакинството на ПФК "Лудогорец" от плейофите на Шампионската лига. Ръководителят е категоричен, че мачът трябва да се играе на стадион "Васил Левски".

Министърът на спорта ни обаче показа невежество относно представянето на българските отбори в най-престижния клубен турнир на Европа, след като в позицията се твърди, че Лудогорец е първият ни тим, който се е класирал за тази фаза от 2006-а година насам. Справката показва, че последният отбор, който е бил на плейоф за ШЛ е Левски през сезон 2009/2010. Тогава "сините" губят от унгарския Дебрецен.

Текстът на позицията на Министъра:

1. Споделям гнева на българския шампион "Лудогорец" и на спортната общественост в България заради риска първият ни футболен тим, класирал се след 2006 г. за такава фаза на шампионската лига, да не играе на родна земя и пред родна публика с поредния си съперник.

2. Проблемът е наследен от предишното ръководство, а не е породен от настоящото, за да бъде то обект на некоректни, нихилистични внушения.

3. Министърът на младежта и спорта в мое лице стори необходимото за решаването на казуса в разговор с г-н Кирил Домусчиев на 07.08. тази година. Мачът ще се играе на националния стадион "Васил Левски", факт, който не отрича, а потвърждава необходимостта от специализирано министерство, особено когато то, както в този случай, води адекватна политика в най-добрия интерес на родния спорт.

4. Уверявам българската спортна общественост, че докато съм министър, спортните обекти на България ще се ползват преди всичко за спортни цели. Накрая искам да благодаря на всяка медия за ролята на коректив в такива критични ситуации.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички