Организаторите на концерта на Роджър Уотърс със специално изявление по казуса с националния стадион

Организаторите на концерта на Роджър Уотърс със специално изявление по казуса с националния стадион

Организаторите на концерта на Роджър Уотърс в България - "София мюзик ентерпрайсис" /СМЕ/, излязоха със специално изявление относно казуса, който се създаде около предстоящото участие на Лудогорец в плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Домакинството за мача ще бъде определено утре чрез жребий. Ако жребият отреди българският шампион да бъде домакин в реванша на 27 или 28 август, отборът няма да може да домакинства на територията на България. Причината е, че Националният стадион "Васил Левски" е единственото спортно съоръжение в страната, което покрива изискванията на УЕФА за тази фаза от турнира. На 30 август обаче на него ще се състои концертът "The Wall" на Роджър Уотърс, като подготовката на сцената започва дни по-рано.

Ето и пълния текст на самото изявление:

СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС имаше намерение да коментира ситуацията с предстоящия мач на Лудогорец от предварителния кръг на Шампионската лига след тегленето на жребия, насрочено за утре, но поради огромния интерес и за да няма спекулации, сме длъжни да заявим следното:
В никакъв случай не желаем конфронтация, нито да разделяме феновете на спорта и музиката! Напротив, приветстваме успеха на всеки български тим на европейско ниво. Ако в първия мач Лудогорец бъде домакин, това по никакъв начин не застрашава организацията по концерта. Проблемът е, че реваншът може да бъде насрочен за 27 или 28 август, когато на стадиона ще тече с пълна сила подготовка за шоуто на Роджър Уотърс THE WALL.
УЕФА разрешава смяна на домакинството и ние смятаме, че това е най-правилното решение. Тази вечер Ботев Пловдив ще излезе срещу Щутгар“ не на техния клубен стадион „Мерцедес Бенц Арена“ заради концерта там на Роби Уилямс. През 2009 г. ЦСКА размени своето домакинство на стадион „Васил Левски“ с Динамо Москва заради концерта на Мадона там.
„Без емоции смятам, че може да се постигне разумно решение“ – заяви Иван Несторов, управител на СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС.
Създалата се ситуация обаче поражда и много въпроси. Например защо има само един лицензиран от УЕФА стадион в България? А какво би станало ако три български отбора се бяха класирали за следващия кръг в Шампионската лига? Дали отново Роджър Уотърс щеше да бъде виновен, че те няма къде да играят?
В своето изявление днес от спортното министерство заявиха, че феновете на Лудогорец могат да бъдат спокойни. А как да бъдат спокойни хилядите фенове на Роджър Уотърс, които са дали толкова много пари за билети и то отпреди няколко месеца?
Графикът за турнетата на най-големите световни звезди, сред които безспорно е и Роджър Уотърс, се прави поне година предварително и няма никаква възможност за промени. Ние сме заявили датата 30 август 2013 г. за концерт (с една седмица предварителна подготовка) с писмо № 51 от 10 октомври 2012 г., билетите за концерта бяха пуснати в продажба на 16 ноември 2012 г. и това се случва много преди УЕФА да обяви своите графици и дати за мачовете от предварителния кръг на Шампионската лига. Не е много справедливо да се игнорира и обижда артист от класата на Роджър Уотърс, защото това неминуемо ще рефлектира много негативно върху имиджа на страната ни и възможността да ни гостуват такива звезди.
Въпреки всичко призоваваме към разумни действия от страна на всички институции. Надяваме се да се намери вариант, от който всички да бъдат удовлетворени. Искаме и да успокоим хората, че независимо от всичко концертът на Роджър Уотърс в София ще се състои!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички