Трима българи отиват на финала на MercedesTrophy в Щутгарт

Трима българи отиват на финала на MercedesTrophy в Щутгарт

Кирил Слатински, Груди Грудев и Бисер Балинов ще представят България на световните финали на международния голф турнир MercedesTrophy в Щутгарт през септември. Те заслужиха тази чест след националния финал на турнира в "Пирин Голф & Кънтри Клуб", в който участваха 69 голфъри, съобщи маркетинг-мениджърът на голф комплекса в подножието на Пирин между Разлог и Банско Маня Косанова.

Сред участниците бяха футболната звезда Красимир Балъков, който е лице на турнира MercedesTrophy за България, както и представителите на "Балканстар" . Надпреварата се организира от "Балканстар" и Българската голф асоциация.

Според регламента на състезанието освен да завоюват челно място в класирането голфърите трябва да са клиенти на Mercedes, за да имат право да участват във финала в Щутгарт. Състезанието започна с два квалифисационни кръга през май на двете игрища от "Кейп Калиакра - BlackSeaRama" и "Lighthouse", припомни Косанова.

Най-добрите 24 голфъри от трите състезателни дивизии се събраха на финала край Разлог, за да определят тримата българи за финала в Щутгарт. В града на Mercedes нашите голфъри ще премерят сили с отбори от всички континенти. В състезанието, провело си при перфектни условия за голф, Кирил Слатински оглави класирането в А дивизия с 40 грос Стейбълфорд точки, следван от Андон Тушев (34 точки) и Александър Евтимов (32 Стейбълфорд точки). В Дивизия В победител е Кирил Кьосев с 42 нетни Стейбълфорд точки, втори и трети са Борислав Велков (41 точки) и Трифон Сидеров (41 точки). В С Дивизия първото място извоюва Бисер Балинов (38 нетни точки), а негови подгласници са Веселин Велев и Тихомир Колев. Наградата за най-дълъг удар получи Юли Ботев, а приза за най-близо до дупката - Трифон Сидеров.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти