Гледай на живо

Испания - Германия 0:0

УЕФА оглежда стадион "Берое", от клуба го стягат за Лига Европа

УЕФА оглежда стадион "Берое", от клуба го стягат за Лига Европа

Днес представителят на европейската футболна централа UEFA Теро Аувинен инспектира стадион "Берое" във връзка с лицензирането на съоръжението за европейските клубни турнири. Както  е известно като носител на Купата на страната "Берое" ще представя България в Лига Европа и ще започне участието си от II предварителен кръг.

Теро Аувинен е директор на инфраструктурния отдел на финландската футболна федерация и днес подробно се запозна с условията, инфраструктурата, терена и цялостната визия на стадиона под Аязмото. Финландецът остана доволен от видяното, като най-добро впечатление му направи тревната настилка. Аувинен остави и своите предписания за всичко, което трябва да бъде направено, за да могат всички "зелено-бели" привърженици да наблюдават своите любимци в евротурнирите на собствения си стадион. Инфраструктурният мениджър към UEFA изрази своята увереност, че стадионът ще приеме европейски мачове. Както е известно след реконструкциите миналата есен стадион "Берое" прие срещи от квалификациите за юноши до 17 години, като от качеството на съоръженията се увериха малките испански национали, като и трите техни срещи се играха именно в Стара Загора.

Структурните критерий за лицензиране на стадионите за евротурнирите  включват три части - зони за играчи и официални лица, трибуни и  съоръжения за зрители, съоръжения за медии.

Ръководството на ПФК "Берое" уверява всички фенове, че ще направи всичко, което е необходимо и предписанията ще бъдат изпълнени на 100% в нужния за това срок. По този начин ще бъде изпълнено и още едно обещание от ръководителите, а всички беройци ще сбъднат още една своя мечта - да гледат отново евромачове в Стара Загора. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти