Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Испания-Германия

Децата на Берое заминаха за Италия

Децата на Берое заминаха за Италия

Децата  на Берое, родени през 1998 година отпътуваха за Италия. От 30 май до 2 юни  старозагорци ще участват в шестия мемориален турнир "Андреа Болонезе". По времена състезанието набор 98 ще бъде воден от Сидер Димитров, а Владислав Януш ще остане в града на липите заради личен ангажимент.

Берое ще  участва в надпреварата с 18 футболисти. В групата попаднаха  четири момчета родени през 1999 година: Михаил Димитров, Божидар Джелебов, Мариян Тонев и Данчо Свиленски. Контузия попречи на един от основните халфове Руси Чернаков да попадне сред 18-те.

Турнирът се провежда в памет на Андреа Болонезе, който  губи живота си на футболното игрище едва на 15-годишна възраст. "Малкият Шева", както е бил известен футболистът, припада, минути след като се появява на терена.

През тази година участие в надпреварата ще вземат осем отбора, разделени в две групи  по четири състава. В група "А" са съставите на "Салернитана" (Салерно), "Ночерина" (Ночера Инфериоре), "Соренто" (Соренто) и сборен отбор на областта Кампания. В другата група попаднаха съставите на "Берое" (Стара Загора), "Авелино" (Авелино), "Паганезе" (Пагани) и "Академия Калчо" (Салерно). Първоначално в турнира участие трябваше да вземе съставът на "Наполи", но в последствие най-титулуваният клуб в областта Кампания се отказа.

Турнирът ще се проведе  на стадион "Андреа Болонезе" в  Капецано и спортния комплекс "Терцо  темпо" в Сан Манго Пиемонте край Салерно.

Всички срещи са с продължителност от две полувремена по 35 минути. Максималният брой футболисти, с който може да разполага всеки тим, е 20, като 18 от тях ще са на разположение на треньора си за всеки мач. Победителите в двете групи се изправят един срещу друг в спор за титлата на турнира, а заелите вторите места излизат в малкия финал за 3-4 място. При равенство в редовното време в срещите на 2 юни се преминава към изпълнение на дузпи за излъчване на победителя.

Програма:

- 30 май, 16:30 ч: "Авелино" - "Берое" [Сан Манго] 
- 30 май, 17:00 ч: "Салернитана" - "Ночерина"  [Капецано] 
- 30 май, 18:00 ч: "Паганезе" - "Академия" [Сан Манго] 
- 30 май, 18:30 ч: "Соренто" - "Кампания"  [Капецано]

- 31 май, 16:30 ч: "Берое" - "Паганезе" [Сан Манго] 
- 31 май, 17:00 ч: "Салернитана" - "Соренто"  [Капецано] 
- 31 май, 18:00 ч: "Авелино" - "Академия" [Сан Манго] 
- 31 май, 18:30 ч: "Ночерина" - "Кампания"  [Капецано]

- 1 юни, 17:00 часа: "Академия" - "Берое"  [Капецано] 
- 1 юни, 17:00 часа: "Авелино" - "Паганезе" [Сан Манго] 
- 1 юни, 18:30 часа: "Салернитана" - "Кампания"  [Капецано] 
- 1 юни, 18:30 часа: "Ночерина" - "Соренто" [Сан Манго]

- 2 юни, 17:00 часа: Среща  3-4 място (Втори група "А" - Втори група "Б")  [Капецано] 
- 2 юни, 18:30 часа: Финал (Победител група "А" - Победител група "Б") [Капецано] 
- 2 юни, 20:00 часа: Церемония по награждаване  [Капецано]

Групата: 

- вратари: Стоян Димитров, Мирослав Тачев; 
- защитници: Ангел Денчев, Калоян Динев, Божидар Джелебов, Галин Иванов, Ивайло Драгиев, Пламен Михайлов, Янчо Янчев; 
- полузащитници и нападатели: Петър Болградов, Иван Червенаков, Мартин Маринов, Михаил Димитров, Преслав Георгиев, Росен Илиев, Светомир Георгиев, Мариян Тонев, Данчо Свиленски; 

- старши-треньор: Сидер Димитров; 
- водач на групата: Коста Костов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти