В Локо (Сф) тренират дузпи за реванша с Левски

В Локо (Сф) тренират дузпи за реванша с Левски

С дузпи завърши подготовката на Локомотив (Сф) за днешния реванш с Левски. “Железничарите” таят надежда, че могат да елиминират “сините” въпреки загубата с 1:3 в първия мач.

Треньорът Емил Велев ще реши в последния момент дали ще играят и колко време невъзстановените напълно Маркиньос и Марчо Дафчев, които са потенциални изпълнители на дузпи. По-вероятно е те да не започнат мача.

Строг инструктаж как играчите да стрелят от бялата точка направи Велев. Треньорът е стар майстор на ударите от 11-те метра и се помнят негови маркови изпълнения със “синия” екип, включително и дузпи тип “Паненка”. Той е бил щатен изпълнител на наказателните удари и в отборите си в Израел.

“Сега в нашия отбор Даниел Пеев умее да бие дузпите с “копване” - разкри Велев. - За това се искат яки нерви и техника. Резултатът от първия мач ни отваря възможност да атакуваме финала, въпреки че не се вкарват лесно два чисти гола на Левски. Ако стигнем до продължения и дузпи - всичко е възможно. Ако успеем - добре, това ни е като бонус. Приоритет обаче е да останем в “А” група. Самото достигане до полуфинал за Купата след отстраняване на Черноморец и ЦСКА е голям успех предвид трудната ситуация.”

При класиране за финал ще има щур купон в Локо, дирижиран от Велев. От суеверие обаче предварително не са направени резервации в хитовия клуб “Найт флайт”.


"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти