Лудогорец дари 50 000 лева за спасяване на детски животи (видео + галерия)

Лудогорец дари 50 000 лева за спасяване на детски животи (видео + галерия)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, както и част от звездите на тима, дариха 50 000 лева на отделението по неонатология на МБАЛ "Надежда" в София. Парите са събрани по време на кампанията "Ела на мач! Спаси живот на бебе", която бе организирана за домакинските двубои на шампионите в груповата фаза на Лига Европа срещу Динамо (Загреб), Черноморец (Одеса) и ПСВ Айндховен. 20 процента от приходите от билети във въпросните срещи бяха заделени за закупуването на животоподдържаща апаратура за недоносените новородени в отделението по неонатология в МБАЛ "Надежда".

Лично собственикът на шампиона Кирил Домусчиев връчи символичния чек на шефа на лечебното заведение д-р Георги Стаменов. Церемонията, която се проведе във фойаето на болницата, уважиха съпругата на Кирил Домусчиев Кремена, треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев, както и футболистите Марселиньо, Светослав Дяков, Христо Златински, Владо Стоянов и Михаил Александров. Всички те дойдоха с половинките си и получиха коледни подараци за децата си.

"Това не е първото дарение, което правим в болницата, но няма да бъде и последното", обеща Кирил Домусчиев.

"След този чек ви пожелавам да донесете през май купата на Лига Европа", заяви д-р Стаменов.

Освен чек за 50 000 лева ръководството на болницата за женско здраве получи флаг на Лудогорец и топка от турнира Лига Европа, подписана от всички футболисти. Д-р Стаменов и екипът му също се бяха подготвили с оригинални подараци за българския шампион, след които се открои огромен плюшен мечок, които лекарите обявиха за новия талисман на клуба.

Накрая всички от персонала на МБАЛ "Надежда" получиха шалчета на Лудогорец и значки, като не пропуснаха да се снимат с футболистите.

снимка: Марин Маринов/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти