Сър Алекс: Ще помагам на Дейвид Мойс, както Бъзби помагаше на мен

Сър Алекс: Ще помагам на Дейвид Мойс, както Бъзби помагаше на мен

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обясни, че ще се опита да помогне по всякакъв начин на своя наследник Дейвид Мойс, но определено няма да се меси в работата му. След напускането на Фърги, "червените дяволи" не стартират никак добре сезона и все още не са записали две поредни победи в шампионата, за да паднат до осмото място в класирането. Разбираемо, един от първите въпроси на журналистите по време на представянето на автобиографията на Фъргюсън пред медиите, бе свързан с играта на 20-кратните шампиони на Англия в негово отсъствие.

"Определено тази пресконференция идва в лош момент, иначе съм сигурен, че нямаше да ми задавате този въпрос. Когато аз дойдох в Манчестър Юнайтед, получих невероятна подкрепа от Мат Бъзби, който ми помагаше изключително много. Надявам се аз да мога да помогна на Дейвид Мойс по абсолютно същия начин", заяви Фъргюсън.

"И аз бих бил бесен на програмата, която имахме от началото на сезона. Беше много труден старт на кампанията. Но знаете ли какво, Манчестър Юнайтед е единственият клуб, който може да спечели титлата от толкова губеща позиция. Когато свалят топката на земята, всичко ще е наред. Дейвид Мойс е в страхотна позиция. Ще получи нужната подкрепа, системата в клуба е изградена и аз знам, че ще се справи", допълни бившият мениджър на Манчестър Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички