Киелини: Бих искал да съм хирург, Ибра е №1, Малдини е моят идол

Киелини: Бих искал да съм хирург, Ибра е №1, Малдини е моят идол

Италианският национал Джорджо Киелини даде обширно интервю пред "Гадзета дело Спорт". Бранителят призна, че би искал да бъде хирург. В същото време звездата на Ювентус заяви, че иконата на Милан Паоло Малдини е неговият футболен идол. Киелини добави, че най-добрият играч, когото е срещал на терена, е Златан Ибрахимович.

"Казвал съм го 100 пъти. Ибрахимович е най-добър от всички. Не съм виждал друг футболист, който сам да прави разликата като него. Най-добрият ми приятел? Той е едно момче от Ливорно. Знаем се още от училище. Работи като машинист. Идолът ми? Паоло Малдини. Последният му мач с фланелката на Милан и онези освирквания от страна на публиката бяха грозни, но дори и тогава той се показа на висота и посрещна нещата с високо вдигната глава", каза Киелини.

"Не съм фен на татуировките. Всеки път, когато Симоне Пепе се появи с нов татус, се шегувам с него. С цялото ми уважение, но човек с много татуировки замисля ли се дали ще бъде атрактивен на 70? Дали пия? Не, не пия. Имал съм няколко почерпки с приятели, но само толкова. Също така не пуша. Веднъж съм опитвал и се задавих. Не взимам наркотици, никога не съм пушил трева. Гледам да се храня здравословно. Кафето и сладоледът са моят максимум. Преди четири години си купих Ферари. Мечтаех за това от дете", довери още защитникът на шампионите.

"Когато се записвах да уча икономика, ми се искаше да следвам медицина. Щеше да е хубаво да бях станал хирург като моя баща. Сега на 30 мисля по този въпрос дори повече, отколкото на 19. Сигурно, когато остарея, ще бъда един тих старец. Мисълта, че ще се будя сутрин и няма да имам ясна цел през деня, ме влудява. Така или иначе не се страхувам от старостта", сподели още Джорджо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти