Светлина в тунела за Ботев

Светлина в тунела за Ботев

Ръководството на Ботев Пловдив намери начин да осигури приличен бюджет за сезон 2014/2015 година, научи Sportal.bg. Именно това ще бъде съобщено от клуба в понеделник на специална пресконференция на базата в "Коматево". Предвид проблемите на собственика Цветан Василев, шефовете на "канарчетата" са направили стратегия, която да гарантира безпроблемен сезон от финансова гледна точка.

Разбира се, финансите драстично ще паднат от последната година и половина. Въпреки това, ако всичко е наред, не трябва да има проблеми за пловдивчани през следващите 12 месеца.

Ботев (Пд) и Пенев започнаха с внушителна победа в Европа Първата и основната цел на клуба е да се раздели с най-скъпоплатените си играчи - Юнес Хамза и Феребори Доре. Двамата нападатели, както и бойкотиралите старта на сезона румънски бранители Сърджан Лукин и Александру Бенга, трябва да прекратят договорите си с Ботев. По този начина ще падне най-голямата тежест от бюджета на "канарчетата".

Евентуална продажба на някой от дадените играчи ще е добре дошла за клуба, тъй като дори ще влязат свежи пари. Парите от продажбата на Анисе Абел,  от транша за Тодор Неделев, тези от участието в Лига Европа, както от различните спонсори и телевизионни права, гарантират спокойствие на най-стария роден клуб.

Ботев (Пд) и Пенев започнаха с внушителна победа в Европа Наставникът Любослав Пенев най-вероятно в понеделник или до края на другата седмица ще обяви своето бъдеще. Ел Голеадор демонстрира големия си професионализъм и желание в тренировъчния процес начело на Ботев, но все пак пое тима с целта да го подсили с две-три попълнения и да опита да детронира Лудогорец.
Нещо, което на този етап няма как да се случи, но все пак всичко ще се реши следващите дни.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти