Липенски: Отиваме в "Надежда" твърдо за победа

Липенски: Отиваме в "Надежда" твърдо за победа

По традиция преди шампионатния двубой с Локомотив (София), сайтът на Берое потърси мнението на кондиционния треньор на тима Пламен Липенски. Ето какво сподели спецът:

- Г-н Липенски, четири дни след победата над Славия предстои гостуване на Локомотив във София. Какви са очакванията ви за този мач?

- Четири дни след мача със Славия вече забравихме тази победа и мислим за следващата. Отиваме в София отново за три точки, както сме го правили досега.

- Берое загуби и двата си двубоя с Локомотив (София) в редовния сезон. Това ще окаже ли някакво влияние? Ще се търси ли реваншизъм по някакъв начин?

- Да, наистина загубихме и двата мача, бих казал нещастно. Загубихме ги без голово положение. Отдавна не бях наблюдавал такива двубои. Но това се случва във футбола и не става винаги това, което ние искаме. Сега ще се помъчим да направим обратното – ние да победим в двете срещи.

- Трябва да се обърнем и срещу традицията. За съжаление Берое няма победа в „Надежда“ вече 23 години. Това оказва ли влияние във футбола или няма място за фатализъм?

- Мисля, че във футбола, особено в последно време, традицията не е от важно значение и не играе роля. Надявам се да го опровергаем още тази седмица.

- Какво е физическото състояние на момчетата?

- Много добро. Както видяхме  надиграхме отбора на Славия с повече бягане, с повече борба и от тази гледна точка искам да кажа, че моментното състояние е отлично.

- Какво е състоянието на контузените?

- За съжаление Георги Костадинов няма да може да се оправи със сигурност за този мач. Това важи и за Елио Мартинс, който днес започва да тренира с отбора, но отделно от групата. Аясс е възстановен, а за Елиаш и Мунин все още не сме сигурни.

beroe.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички