Жена се спаси от насилник, използвайки наученото в залата по бразилско Джу Джицу

Жена се спаси от насилник, използвайки наученото в залата по бразилско Джу Джицу

Бразилското Джу Джицу е спорт, позволяващ всеки заинтересуван да го практикува и да се научи на основните елементи, които биха го предпазили от недоброжелатели. Спортът е подходящ както за мъже, така и за жени и се отличава с това, че не се разчита на груба сила, а на използване на лостова система на тялото за самозащита.

Една 25-годишна жена бе особено щастлива, че е положила усилия по време на тренировките си по самозащита и Бразилско Джу Джицу. За щастие Марк Уилис – извършителят на престъплението, не е бил в състояние да се справи с "жертвата" си, която го приспала и оставила проснат по лице.

39-годишният нападател видял жената да ходи сама в късен час от денонощието и решил, че тя няма да окаже голяма съпротива. Сграбчил я и я повалил в близка градинка. Прошепнал ѝ „Мълчи, прави каквото ти кажа и няма да пострадаш!“
Момичето, обаче, не смятало да стои безучастно и да се остави на Уилис да я насили. Припомнила си тренировките и какво да прави когато е с гръб към земята и опонентът е отгоре. Той я удрял, докато правел всичко възможно да свали дрехите ѝ. Това продължило докато изведнъж тя не заключила ключа „триъгълник“ около врата и рамото на кандидат-затворника.„Краката ми бяха свободни и аз сложих единия върху рамото му и зад врата. Кръстосах десния си крак върху левия и стиснах с всичката сила която имах… изглеждаше, че той не успяваше да диша, което беше и целта. Вече бях заключила плътно ключа. Той вдигна дясната си ръка и ме удряше силно по главата.“ сподели жената.

„Нямаше да се откажа. Затворих очи и стисках, надявайки се той да припадне след няколко секунди. Тогава усетих как тялото му се отпусна. Махнах го от мен и изпълзях от храстите, за да стигна до вратата на къщата.“

Марк Уилис заяви пред полицията, че всъщност тя е атакувала него, след като той я попитал защо го е снимала как уринира до пътя, без позволението му. За негово нещастие, полицията намира негова кожа по дрехите ѝ. Мъжът е обвинен в опит за изнасилване и остава задържан до прочитане на присъдата си.
Дори съдията на делото – Уилиям Харт, бе изключително впечатлен от способността на младата жена да се предпази от недоброжелатели.

 
„Не всеки може да направи това, което тя е успяла. Не всеки може дори да опита това, което тя е съумяла да стори. Нямам и капка съмнение, че ако тя не беше взела нужните мерки, е щяла да се сблъска с много по-тежки последствия за себе си.“ каза относно случая съдията по делото, което за щастие завърши с жива и здрава 25-годишна гражданка и +1 отрепка зад решетките.


Иван Димитров

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти