Гледай на живо

ЦСКА - София спечели дербито с Левски с 2:1 след обрат и по-добра игра

Фамилиатлон 2015 на 17 май със специални изненади за любителите на бойните спортове

Фамилиатлон 2015 на 17 май със специални изненади за любителите на бойните спортове

Не Ви ли се е приисквало всяка година да има спортно събитие, насочено не само към определен тип спорт или конкретна демографска група?!? Събитие, което да предлага на цялата семейна единица възможност да се запознае и да опита куп разнообразни спортове, като всички от тях биват демонстрирани на едно и също място – под откритото небе, сред природата. Е, добрата новина за Вас е, че такова универсално събитие наистина съществува в България, и то от цели 7 години!

Ако гореописаното предизвиква емоционално раздвижване във Вас, то тогава нека Ви поздравим за изключително важния избор, който сте направили за себе си и семейството си. Всички знаем, че спортът е здраве, но все пак излиза, че за жалост много българи гледат на здравето си като на нещо, което не е приоритет в ежедневието им.

Представяме Ви обаче вече седмото поредно издание на инициатива, която може да Ви помогне да промените мирогледа и живота както на Вас, така и на децата Ви.

Фамилатлон 2015 - празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Както знаем, бойните изкуства са неразделна част от спортната култура навсякъде по света. И тази година те неизменно ще бъдат включени в програмата на Фамилиатлон 2015 с представители на Таекуондо (клуб „ABC“), Айкидо (клуб „Чоуа“), Капойера (Асоциация “Капойера България“). Дебют в този спортно-семеен формат ще направи и един от най-ефективните бойни спортове за самозащита и професионални изяви в света на схватките – Бразилското Джу Джицу, представено от най-големия български клуб - “Twisted Jiu Jitsu”.

По инициатива на инструкторите на Twisted Jiu JitsuБорислав Кирилов и Владимир Джаркълов, ще бъдат изградени две тренировъчни площадки с обща площ над 30 квадратни метра.

На първата площадка ще бъде представена специалната детска програма на клуба. Там от 14.00 часа всички малки участници във Фамилиатлон 2015 ги очакват много игри, предизвикателства и забавления. Ще им се покаже как да се изправят по-бързо когато са били принудени да се озоват на земята под напора на по-голям нападател или по-силен нападател, както и какво да правят в други неблагоприятни ситуации.

Изнасяме Бразилското Джу Джицу на открито, за да покажем на българските семейства нещо, което много от тях не знаят – а именно, че това е един от най-подходящите спортове за деца”, каза Борислав Кирилов, един от съоснователите и основни треньори в TWISTED. “Той развива в децата едновременно сила, гъвкавина и ловкост, като същевременно подобрява дисциплината, увереността и изгражда качества за самозащита в реална ситуация. Много малко други дисциплини могат да постигнат това. Самите деца го обожават, защото всичко им се представя с огромна доза забавление и безброй игри, ”.

На втората тренировъчна площадка демонстрации ще правят състезателите на клуба, част от които национални, регионални и европейски шампиони. Те ще отправят и голямо предизвикателство към всички татковци от публиката – „ако някой от родителите успее да ги задържи по гръб за повече от 10 секунди, в една от основните позиции в спорта, ще получи възможност да тренира в TWISTED един месец напълно безплатно“.

Състезателите на клуба ще докажат, че Бразилското Джу Джицу не случайно е наричано едно от най-ефективните бойни изкуства в света и със специална демонстрация от сцената на Фамилиатлона. Тя ще бъде фокусирана върху техники за самозащита и преодоляване на по-голям противник чрез събарянето му на земята – основен похват в Бразилското Джу Джицу.

Затова не се чудете как да прекарате със семейството неделния следобед, а елате за да се позабавлявате заедно! Във Фамилиатлона ще намерите за всекиго по нещо. Освен гореспоменатите, фигурират и спортове като - езда, йога, танци, лакрос, бейзбол и софтбол, приключенски игри, рисуване, опознаване на птиците в парка и други спортни, артистични и екологични занимания.

Очакваме Ви на 17 май 2014 в 14.00 часа в софийския Южен парк на Голямата поляна! Не пропускайте шанса за около един час да се запознаете с нещо ново, което може да Ви донесе радост за цял живот!

Повече информация можете да намерите на сайта - http://famillathlon.bg/

Още от Бойни спортове

Виж всички