Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16)

Буфон: Няма да ни бъде лесно да преодолеем българската бариера

Буфон: Няма да ни бъде лесно да преодолеем българската бариера

Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон отбеляза, че селекционерът Антонио Конте е заслужил уважението на играчите със своето справедливо отношение, а също така сподели очакванията си от квалификационния мач за Евро 2016 с България в София.

"Влиянието на Конте се чувства от първия ден, заяви Буфон. Това засяга тактическите аспекти на терена, а също така сериозния подход към работата с пълно самоотдаване. На тренировките, в залите за фитнес и така нататък. Колкото по-добре свикваш с физическите натоварвания и колкото по-често преодоляваш психологическите бариери, толкова ти е по-лесно да се справяш с трудностите на терена. Така беше в продължение на три години в Ювентус.

Надявам се така да бъде още дълги години и в националния отбор. Конте заслужи уважението и доверието на играчите със своето справедливо отношение. Той се отнася еднакво към всички играчи. Правилата в националния отбор са за всеки. Ние всички се намираме в еднакво положение, когато става въпрос за избор на състава за този или друг мач. Това е много правилен метод на работа. Винаги се сблъскваш с трудности, когато играеш с национални отбори от тази част на Европа. Там винаги ти се налага да се сражаваш с много упорити отбори, които се раздават на 120 процента, защото искат да покажат в мача с Италия колко струват.

Определено няма да ни бъде лесно да преодолеем българската бариера. Но ако ние подходим към мача с правилно настроение и с правилно отношение, без което е невъзможно в тези турнири, то можем да победим който и да е". Квалификационният мач за Евро-2016 България - Италия е на 28 март в София.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти