Томов: Връщам се по принуда, ЦСКА ще получи лиценз (ВИДЕО)

Томов: Връщам се по принуда, ЦСКА ще получи лиценз (ВИДЕО)

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов даде пресконференция, на която подробно изказа своята гледна точка за провалената сделка с Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков. Той бе категоричен, че "армейците" ще получат лиценз и обеща, че утре ще плати заплатите на футболистите.

"Бях убеден, че споразумението с Манджуков и Инджов е истинско и реално. Не бях инициатор на пресконференцията миналата седмица. Това бе тяхна инициатива. Подкрепих идеята те да станат главни акционери. Исках, а и все още искам, да имам партньори във финансирането на клуба. Юристите на г-н Инджов ни дадоха две споразумения по време на мача с Берое и ние ги подписахме. Съгласих се да прехвърля акциите си срещу финансиране на 3 милиона лева до края на сезона. Това щеше да е напълно достатъчно. Абсолютна лъжа е, че не им е дадена информация. Няма да коментирам причините защо последва този отказ.

От месец насам атаката срещу ЦСКА стана радикална. Беше плащано да пишат срещу нас. Всичко това знаем кой го организира и как. Не ме питайте кой го организира. Вие сте журналисти. Всеки ден измислици. Тази атака срещу ЦСКА доведе до няколко жертви. Първата жертва бе, че след прекрасна подготовка отборът бе пробит отвътре. Не отделни играчи, а отборът като цяло.

Лично от Манджуков бе предприета публична атака срещу Стойчо Младенов. Бяха отправени заплахи към него, бяха откраднати документи. Бе организирана и пресконференцията, на която му поставиха ултиматум. Аз се връщам в ЦСКА по принуда. Имам два големи международни проекта, но опитът да се удари ЦСКА ме принуди. Ще кажа, че ЦСКА ще получи лиценз. Заплатите на футболистите ще бъдат платени утре. Трето - тези хора няма да видят ЦСКА. Но ще направим всичко, особено последното.

Ясно е, че има други хораз ад тази работа. Ясно е, че са водени други преговори. Не може да дадеш пресконференция, на другия ден да подпишеш договор и след това да кажеш, че ще си помислиш и да се откажеш. Гаврата със Стойчо Младенов бе преднамерена. Мълчах, надявайки се, че това е някакъв личностен конфликт и че тези хора имат намерението да инвестират. Кой зад кого стои няма да коментирам. С конспиративни теории не се занимавам. Говоря само с факти.

Но да се каже, че ще вземат акциите и ще ги подарят на някой, е същият акт на безотговорност. Ясно е, че отзад стоят други хора. Не може да направиш пресконференция в петък, в събота да носиш договори. На другия ден да кажеш, ама не, ще помисля. След 2-3 дни да кажеш, че това не ме интересувам, защото Томов нещо маже. Джиросах акциите без една стотинка, срещу ангажимента да се покрият разходите.

ЦСКА не може да бъде оставена в ръцете на такива лица и ще направим всичко необходимо това да не се случи. Ако се обадят отново, ще публикувам всички документи. 260 хиляди евро - срещу това плащане ме принудиха да заложа акции, които са многократно по-скъпи.

Три поредни дни от утре ще има отворена стая за фенове, които искат да помогнат на ЦСКА. Обръщаме се към феновете с молба да вземат акциите на тези двама юнака, да дадат пари, с които да си върнем залога. И тези акции ще станат акции на феновете.

Това ще означава контрол на феновете, непрекланяне на глава пред Лудогорец. Този мач и следващия ще решат титлата. Ние преди този мач получаваме удар в гърба. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години", каза Томов.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти