Томов: Принуден съм да се върна и да спася лиценза на ЦСКА

Томов: Принуден съм да се върна и да спася лиценза на ЦСКА

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов също се включи в размяната на декларации и становища около драмата с "червените" и собствеността им, която се разгаря през целия ден. Очакваше се до края на месеца той да прехвърли собствеността си на следващите двама основни акционери Юлиан Инджов и Петър Манджуков.

Двамата декларираха тази сутрин, че се отказват от клуба, защото не са получили изисканите от тях документи за одит. Томов обяви, че те са имали друга цел и допълни, че се връща, за да спаси лиценза на клуба.

Ето какво написа Александър Томов:

"Съгласен съм с изявленията на изпълнителния директор на ЦСКА и на един от най-успешните треньори на отбора - Стойчо Младенов. Съгласен съм също така с духа на декларацията от "Г сектор". На лице е опит за удар върху ЦСКА с последващо взимане на собствеността и препродажба на клуба на неизвестни за сега собственици.

Ако господата Инджов и Манджуков искаха да помогнат на клуба и да станат отговорни мажоритарни собственици, нямаше нужда да правят този цирк с пресконференции, подготовка на документи и ангажиране на адвокати. Забележете - те обявиха за отказа си тогава, когато трябваше да се извършват плащания по лиценза и за заплати.

Направиха го и излъгаха, за да ни затруднят и да ни отнемат така необходимото време преди 31 март. Няколко десетки са свидетели на фрапантната лъжа, че не им е предоставена информация.

Независимата счетоводна фирма, която обслужва отбора, е предала 100% цялата необходима информация. Целта е друга - да се блокира ЦСКА, поетите от Инджов (Манджуков) плащания по лиценза да бъдат отказани в последния момент и след 31-ви да се придобие клубът на безценица.

При този очевиден заговор съм принуден да се върна и да спася първо лиценза. Заедно с това ще направя необходимото клубът да не попадне в ръцете на лица, които рекетират и търсят да спечелят много пари за сметка на стотици хиляди фенове", написа Томов в профила си във Фейсбук.

Още от БГ Футбол

Виж всички