Фенове причакаха Томов, той отговори дали ще им прехвърли акциите си и дали ЦСКА ще вземе лиценз (видео)

Фенове причакаха Томов, той отговори дали ще им прехвърли акциите си и дали ЦСКА ще вземе лиценз (видео)

Мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов даде уклончив отговор на призива, който вчера му бе отправен от един от основните акционери - Юлиян Инджов, както и от фен клуб "Сектор Г" - да прехвърли своите акции на феновете на "червените". Заедно с това силният човек на "Армията" увери, че сумата, която е необходима за получаването на лиценз - 800 000 лева, ще бъде намерена и плащанията ще бъдат извършени навреме.

Томов гостува в "Би Ти Ви", където трябваше да даде отговор на горещите въпроси. Пред сградата на телевизията той бе причакан от стотина фенове на ЦСКА, които бяха подготвили папка с документи и настояването прехвърлянето да бъде осъществено незабавно. Томов изрази съмнение, че привържениците могат да се справят с управлението и издръжката на клуба и отговори уклончиво, твърдейки, че ще има нови разговори по този въпрос.

След около 15 минути главният акционер влезе в студиото, където бе по-рязък. Ето как там отговори Томов на въпроса ще откликне ли на призива да преотстъпи акциите си: "Фенове на ЦСКА искат да им се прехвърлят акциите на клуба. В това няма нищо лошо. Това е моя стара идея. Важното е тези фенове да могат да издържат клуба. Нямам доверие на Инджов. Аз прехвърлих безвъзмездно тези акции преди 10 дни, а ангажимента на Инджов бе да заплати възнагражденията на играчите, но той се отказа в последния момент. Беше направен извънреден план тези дни. Вчера бяха платени заплатите на футболистите.

За лиценза са необходими около 800 000. Тези пари могат да се намерят, още повече, че тази дата - 31 март, не е сакрална. Винаги има възможности.

Убеден съм, че срещу ЦСКА има атака.

Тези разходи от над 14 милиона, за които Манджуков пита, отдавна сме разкрили пред феновете и обществеността как са похарчени. Около 4,9 милиона са за първия отбор, с други близо 4 милиона са погасени стари задължения. Около 2 милиона са текущи разходи и т.н. Ако искате да издържате отбор като ЦСКА, това не може да ви струва по-малко от 5 милиона евро. Това, за което Манджуков е прав, е, че треньорското ръководство получава повече пари. През миналата година Стойчо Младенов е взимал около 20 и няколко хиляди лева. През тази година автоматично възнаграждението му се увеличава с 10 хиляди спрямо неговия договор, т.е. той получава около 32 хиляди месечно. Категорично заявявам, че в Лудогорец генерално разходите за заплати са по-големи.

Неетичен е въпросът колко пари имам в джоба. Но аз твърдя, че всички в ЦСКА – Котев и Тодоров, са вадили пари от собствения си джоб. Не всички са като Кирил Домусчиев, който има заводи и Морски флот. Истината е, че ако имаше един Кирил Домусчиев, в ЦСКА щеше да е по-добре. В ЦСКА има пълна прозрачност. Ако някой иска това да спре, няма да мине номерът.

Аз лични средства не съм влагал, т.е. имам, но са малко. Това са фирмени средства. Никога не съм откраднал и стотинка от ЦСКА, само съм влагал. Александър Томов никога не пипа чуждо", заяви Томов пред "Би Ти Ви".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти