Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

"Синя България" поиска всички акции от Батков - постави му краен срок

"Синя България" поиска всички акции от Батков - постави му краен срок

Тръст "Синя България" поиска от собственика на Левски Тодор Батков да получи всички акции на клуба. От организацията са категорични, че кампанията "Левски е твой" е единственият спасителен ход пред "сините". Те са поставили и краен срок за отговор - 25 март. Ако Батков не се съгласи с предложението, на 26-и Тръст "Синя България" ще преустанови участието си в УС на 26-кратните шампиони.

Ето какво заявяват от тръста:

Тръст „Синя България” смята, че ПФК Левски е изправен на ръба на финансова катастрофа. В тази връзка и защото ние няма само да търсим и посочваме виновници, а ще предлагаме решения, към мажоритарния собственик на клуба г-н Тодор Батков, беше отправено следното предложение.

1. Тръст „Синя България” е категоричен, че кампанията „Левски е твой” е единственият спасителен ход пред клуба и в никакъв случай не бива да се допускат съмнения в нейния успех заради липсата на доверие у левскарската общност към клуба. Тази липса на доверие би могла да се дължи на две причини: присъствието на структури на привържениците в управлението на клуба или лошото, по наше мнение, управление на ПФК Левски от г-н Тодор Батков през годините.

2. Тръст „Синя България” предлага на г-н Тодор Батков да получи от него безвъзмездно абсолютно всички налични негови акции и да продължи кампанията „Левски е твой” при обявените условия. Това ще бъде гаранция, че г-н Тодор Батков ще се оттегли от клуба, ако левскарската общност пожелае това, както и че г-н Тодор Батков няма да бъде част от ПФК Левски под никаква форма, докато трае кампанията. – В края на кампанията, която ще бъде удължена максимум до края на 2015 г. по решение на тръста, ние ще върнем на г-н Тодор Батков всички акции, които вече не се намират в други акционери без договорените с него 15%, освен, ако и тези 15% не са вече придобити от други акционери. Ако това се е случило, Тръст „Синя България” ще се откаже от придобиването на 15% от клуба и ще насочи усилията си към обединяването на вече съществуващи акционери в своите платформи за управлението на Левски.  Ако г-н Тодор Батков се съгласи и това бъде оформено с договор, Тръст „Синя България” ще предложи да има гъвкави условия за влизането в клуба на големи акционери, стига това да не са офшорни компании или юридически лица, собственост на офшорни фирми.

3. Смятаме, че това е единственото възможно решение за Левски в сегашната ситуация и настояваме г-н Тодор Батков да отговори на предложението до сряда, 25 март 2015 г. Ако отговорът бъде отрицателен, Тръст „Синя България” ще счете за безпредметно участието си в този Управителен съвет на клуба и ще подаде оставка в четвъртък, 26 март 2015 г. По този начин тръстът ще предостави възможност на големи акционери за влизането им в клуба, ако присъствието на привържениците на Левски в управлението, се оказва пречка за тях, както и ще остави на г-н Тодор Батков възможността сам да се справи по избран от него начин с тежкото финансово положение в клуба и получаването на лиценз. Тръст „Синя България” ще насочи усилията си към други левскарски каузи по своя преценка и следвайки изцяло целите и идеите, записани в устава на сдружението.

4.  Тръст „Синя България“ е обвиняван съвсем целенасочено, че не представлява достатъчно широк кръг от левскари. Тръстът представлява тези левскари, които са готови да се борят за любимия си клуб и са заявили това желание, присъединявайки се към нас за краткото време от учредяването до днес. Тръст „Синя България“ е готов да поеме отговорността за предложения план самостоятелно, както и да я сподели с всяка група организирани левскари, физически лица или инвеститори, които са готови да бъдат гаранти на кампанията „Левски е твой“.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти