Карачанаков: Лъчо Танев играе със Стойчо Младенов, всички искат пари, но аз ресто не връщам

Карачанаков: Лъчо Танев играе със Стойчо Младенов, всички искат пари, но аз ресто не връщам

Антон Карачанаков разтрогна договора си с ЦСКА след края на есенния дял на шампионата. Тръгна си, а от Борисовата градина обявиха, че ще заведат дело сре­щу него. Очакваше се майсторът на преките свободни удари да подпише с испанския Гранада, го­вореше се за интерес към него от Левски и Лудогорец, но в крайна сметка той парафира с Балтика Калининград. Отборът е от второто ниво на руския футбол, а наставник на тима е бившият на­ционал Сергей Юран, който през първата половина на 90-те годи­ни на миналия век носеше екипи­те на португалските грандове Бенфика и Порто. Роденият на 17 януари 1992 го­дина в Ново Делчево футболист говори за първи път пред меди­ите след преминаването си в Бал­тика. Разговорът започна с обс­тановката в новия му клуб, но съвсем нормално премина към го­лямата болка и страст на Карача­наков - ЦСКА. Ето какво каза той специално за "Тема Спорт".

- Антоне, сигурно те намирам някъде близо до края на света... Къде е това Калининград?

- Е, не е чак толкова далеч. Мно­го хубаво място е. Важното е, че хората ме уважават.

- Как реши да подпишеш с Балти­ка? Едва ли си чувал по-рано за то­зи отбор?

- Така се стекоха нещата. Сега не съжалявам. Договорът ми е само за три месеца. Важно за мен бе да играя. През лятото ще видим какво ще стане и как ще се развият не­щата около мен. Важното е да съм здрав и да играя редовно. Отборът е от долната дивизия, но организа­цията е отлична, а базата е уникална. Градът не е много голям за Русия. Красиво е и е спокойно. Чувствам се добре.

- Как се работи със Сергей Юран? Показа ли му вече, че нямаш тай­ни при изпълнението на преки свободни удари?

- Да, мисля, че го видя и е дово­лен. Не го познавам още много доб­ре, но ми харесва професионалното му отношение. Начинът на ра­бота, методите...

- Каза ли ти, че ще разчита на теб като титуляр?

- За това времето ще покаже. Не сме говорили на тази тема. Не ми е казал, че ще съм титуляр, но поне не ми е казал, че каквото и да правя, както и да се представям, няма да играя.

- Стойчо Младенов ли ти каза това или ти го показа?

- И двете. Не бях по-лош от фут­болисти, които играят и които взеха, но...

- Ти беше с основна заслуга за победата над Левски след мача със Зимбру и тази над Берое, защо бе това отношение към теб?

- В мача с Ботев на "Армията" пак аз създадох положението за го­ла. Преди това нямахме удар. Не мога да отговоря аз на този въп­рос. Трябва да питате друг. Но то­ва не е от ден или два. Аз и няколко момчета останахме в ЦСКА, за да спасим отбора, да помогнем, а след това никой не играеше. Преди го­дина помните ли, когато говореха пред медиите, че съм контузен и затова не играя. Това не беше вяр­но. Бях здрав и давах всичко от се­бе си на тренировките, но никой не ме виждаше. Тогава стиснах зъ­би и останах. Сега обаче реших, че няма смисъл.

- Не беше ли всъщност причина­та възможността да преминеш в Гранада като свободен агент? Какво всъщност се слу­чи, че не си в Испания?

- Щом съм в Балтика, значи така е трябвало да стане. По-добре да не коментираме тази тема.

- Защо скъса отношенията си с Лъчо Танев?

- Защото "играе" със Стой­чо Младенов.

- Смяташ ли, че Стойчо му е казал да не си в Гра­нада?

- Не го изключвам. Лошото е, че всички искат пари. Аз оба­че ресто не връ­щам. Затова реших да се доверя на един сериозен и истински човек и вече рабо­тя с Мирчо Димитров.

- В последните дни се за говори за смяна на Стойчо Младенов, a твоя договор с Бал­тика е само за 3 месеца. Би ли се завърнал в ЦСКА?

- Ако ме потърсят, при друг треньор веднага. Аз обичам ЦСКА.

- Значи ня­маш пробле­ми с Алек­сандър То­мов и Алек­сандър Тодо­ров? Не са ти били проб­лем плащания и т.н.?

- Към тях ло­ши чувства не съм имал. Никога не съм мрънкал за пари. Имаше един период, в който 5 месеца не бях взел стотинка и не казах и една дума. Сега, като разтрогнах, нямах намерение да ги съдя. Казах им да ми дадат 20% от това, което ми дължат. Другото го оста­вям на ЦСКА, защото обичам отбора, защото ЦСКА е номер едно за мен. Уж се съгласиха, а на другия ден изля­зоха пред журналистите и казаха, че те щели да ме съдят. Тога­ва вече им ка­зах, че няма прошка и компромис, и ще си тър­ся всичко от тях. Исках пари, колкото да имам, докато си намеря нов отбор.

- Защо не излезе да кажеш всичко това, когато разтрогна. Знаеш, че много фенове се настроиха срещу теб?

- Къде да го кажа? На кого да ка­жа? Аз съм никой. Нещата са мно­го объркани, феновете знаят ед­но, а истината е съвсем друга. Аз не исках да съм като другите. За­щото в ЦСКА е трудно да играеш, но от ЦСКА е лесно да искаш пари. Аз не исках някакви нещастни па­ри. За мен бе важно да играя за любимия отбор. Мен ме храни радо­стта от това да бъда на терена. Още преди да си тръгна, знаех как­во ще стане. Още тогава съжаля­вах, защото знаех, че хората, кои­то до вчера са скандирали иметоми, ще започнат да ме псуват. Но в крайна сметка реших така. Няма да съжалявам и да се обвинявам, защо­то знаех и бях готов за последствията. Аз няма да дам ни­кога пари, за да играя футбол.

- Какво ис­каш да ка­жеш с това?

- Всеки да го разби­ра както ис­ка. Аз го казвам в прав текст. Нека да се знае едно - след като се възстанових от контузията - с болки или без, аз не съм изпус­нал нито една тренировка. Давах всичко от себе си, а какво се полу­чаваше - идва някакъв чужденец, трени­рал-нетренирал, можещ-неможещ и аз - на пейката. Това ми беше болка­та. Който иска да ме мрази, който иска да ме уважава, аз съм чист пред себе си и гордо казвам - за мен ЦСКА е над всичко. Господ вижда.

- Гледа ли последните два мача на отбора - загубите от Локо Coфия и Берое?

- Да, гледах ги. Когато играе ЦСКА, не мога да не гледам. Правя всичко възможно да съм близо до отбора на сърцето си. Жалкото е, че нищо не видях и си мисля, че още дълго ще продължава това слабо представяне.

- На какво се дължи слабостта в атака?

- Ами нищо не се тренира. Нищо не се прави за атаката.

- Вярно ли е, че след като напус­на ЦСКА е имало интерес към теб от Левски и Лудогорец?

- Да, вярно е.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички