Гонзо: Направих всичко възможно Херо да стане треньор на Левски

Гонзо: Направих всичко възможно Херо да стане треньор на Левски

Спортният директор на Левски Георги Иванов даде обширно интервю пред ТВ7. В него той отново даде своята версия за причините поради които Димитър Димитров - Херо не стана треньор на "сините". Гонзо говори още за представянето на "сините" до момента в първенството, за новият треньор Стойчо Стоев, за телевизионните права и за Лудогорец.

"Херо искаше сам да взема решенията кой да си тръгне от Левски. По-конкретно, той искаше да изгони Мигел Бедоя, Антонио Аниете и Роман Прохазка и да остави само един играч. Това нямаше как да стане. Работата на треньора е да си дава мнението, а всичко останало се решава от спортния директор. Направих всичко възможно Херо да дойде в Левски, но той не пожела това да се случи. Няма за какво да му искам прошка. Винаги съм бил честен с него и вината, че той не дойде при нас не е моя", заяи Гонзо.

"В първите месеци отборът не се представяше на ниво, но това донякъде бе нормално. Винаги е трудно, когато се гради нещо ново. Сега показахме хубави неща рещу Хасково. Вярвам, че в близките месеци отборът ще върви нагоре. Никога не съм искал да бъда треньор на Левски. Радвам се, че Стойчо Стоев пое тима. Вярвам, че той е правилният човек, който ще даде спокойствие на отбора. Рано е да говорим, че е наложил своя стил, но с негова помощ ще доразвием започнатото. В момента дължим една заплата на играчите, но скоро ще станат две. Тези неща обаче ще бъдат изчистени и няма проблем. По-голям проблем са старите задължения към бивши футболисти, треньори и клубове. Откакто се върнах, бюджетът е намален с нколко милиона", допълни Иванов.

"Като изключим Лудогорец, всички други отбори имат проблеми с парите. В момента ние изцяло разчитаме на собственика Тодор Батков. Новата инициатива с продажбата на акции също е добра. Ще видим колко хора ще се включат. Имаше хора, които в последните години се оплакваха, че не са част от управлението на Левски, сега ще имат шанс да се включат, като си купят акции. Аз лично ще го направя", каза още босът.

"Въпросът с телевизионните права е принципен. Не може да си свършил два пъти повече работа от други и да взимаш еднакво. Това го имаше само по времето на комунизма", допълни Гонзо.

"Не мисля, че Лудогорец имат кой знае каква доминация в българския футбол. Да не забравяме, че първата година станаха много трудно шампиони. След това Левски трябваше да стане шампион, но титлата отиде в Разград. Миналата година имаха оспорвана борба с Литекс, сега отново, но с ЦСКА. Лудогорец показа в Европа, че е класен отбор, но в България нямат кой знае какви успехи и резултати. В момента са номер едно, защото техният собственик няма финансови проблеми", завърши директорът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички