Стойчо Младенов: Мачкани сме и подмятани, не може да питаш нещастници за треньора (видео)

Стойчо Младенов: Мачкани сме и подмятани, не може да питаш нещастници за треньора (видео)

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов говори след официалното учредяване на треньорската асоциация.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато, зависи от една победа или загуба, която му решава съдбата. Няма никакви условия, работи под голямо напрежение. Българският треньор е подмятан като носна кърпа по всяко едно време. Отнасят се с голямо неуважение към нас. Мога да дам хиляди примери с много наши треньори. Когато преминем границата и отидем в съседна страна или по-далеч - в другите държави отношението към треньорите е №1. С този човек започва и свършва всичко, той носи цялата отговорност.

Затова собствениците му се доверяват изцяло. И когато в това отношение му се дава пълна свобода той е юридически защитен. Когато един треньор рискува своето име и авторитет, своята биография, отивайки в даден отбор, не бъде оценен и бъде изгонен, си има договор и треньорът е защитен. Тук той няма защита", заяви Младенов.

"Тук треньорът работи за никакви пари, това е основното и на втория мач го гонят. По този начин унищожаваме опитните треньори, а и младите, които навлизат в професията. Питам къде е Мартин Кушев, например. Качествен треньор, който знае много, учил е от чужбина. Затова българските треньори не ни ценят навън, защото тук не ни ценят, не ни уважават. Не може да питаш някакви нещастници за работата на треньора. Търговския директор или нещо подобно.
Пресконференция не треньори по футбол Тук сме неоценени, мачкани, ощетявани. Инициативата за тази асоциация я коментираме от много години, надявам се този път да изведем нещата до край. Ще имаме обаче нужда от БФС, има футболни хора в лицето на Борислав Михайлов, Наско Сираков, Йордан Лечков.

Знаем, че ще имаме отпор. Има президенти на клубове, които това не ги устройва. Но нали искаме да се изравним с европейските страни. Българският треньор трябва да има самочувствие, увереност. Защото е много способен. Няма голямо име от Запад, което да дойде да се справи тук в тази дивотия и мизерия. Да видим как ще мотивира даден играч да изпълнява указанията, когато не е взимал пари", каза още треньорът на "червените".

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

ГАЛЕРИЯ


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички