Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

GUNA инжекционен колаген дава увереност на Гроздева за Рио 2016

GUNA инжекционен колаген дава увереност на Гроздева за Рио 2016

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева е в процес на подготовка за поредица от състезания. В края на февруари тя ще участва на европейско първенство в Холандия, след това й предстои борба за три световни купи, участие в първите Eвропейски игри в Баку и Eвропейско състезание  с малокалибрено оръжие у нас.

„Тази година борбата ще е за печелене на олимпийски квоти за Олимпиадата в Рио” – споделя Гроздева и допълва: „Усещам, че мога. Чувствам се в силата си да се класирам за седма Олимпиада.” Не така силна, обаче, се е чувствала отличената с орден "Стара планина" състезателка по спортна стрелба до неотдавна. Преди участието си на лятната Олимпиада в Лондон 2012, Гроздева се явява на поредица от състезания, стреляйки на инжекции. Именно инжектираният GUNA колаген в колянната и лакътната стави позволяват на едно от най-обичаните имена в спорта да продължи да се състезава.

„Нямах сили да вдигна и чаша” – признава тогава пред медиите Гроздева. Спасението открива д-р Балев – лекуващият лекар на отбора по стрелба. След проведен курс на лечение с GUNA инжекционен колаген, Мария Гроздева уверено застава срещу мишената и бележи успехи. Устремена към Рио 2016, носителката на две олимпийски титли, е твърдо решена да не позволи на спортни травми да попречат на отличното й представяне. Днес Мария не се страхува от съпътстващите активната й кариера травми, защото опитът й с GUNA инжекционен колаген преди участието в летните олимпийски игри през 2012 година й дава увереност за победа.

Преди около година, след падане на ски, Мария претърпява операция на предна кръстна връзка на коляното. Възстановяването продължава близо половин година. „Сега още усещам отзвук от травмата и инстинктивно прехвърлям тежестта на другия крак. При големи натоварвания се подува и чувствам напрежение.” – споделя Гроздева. Лекуващият лекар на олимпийската шампионка отново я подлага на лечение с гуна-колаген, посредством гунафореза. GUNA инжекционният колаген е произведен от GUNA S.p.a.  водеща италианска компания в производството и дистрибуцията на лекарства, медицински продукти и хранителни добавки.   

Инжекционният колаген GUNA дава възможност за ефективно лечение и приложение в спортната медицина, тъй като колагенът изгражда основното биоскеле не само на ставния хрущял, но и на сухожилията, мускулите, лигаментите и ставната капсула. При възрастово износване и спортни травми колагеновата решетка се разхлабва или разкъсва. В тези случаи успешно се прилага терапия с италианския колаген - GUNA, която достига, усилва и предпазва анатомичните структури в мястото на приложение. Това води до премахването на локализираната болка или болката при движение. Допълнителните съставки пренасят и специфично влагат колагена на местата, където колагенованта решетка е увредена или напълно разрушена. 

GUNA са 13 вида ампули – създадени за всяка става и анатомична област. Те могат да се прилагат инжекционно или с физиотерапевтична процудера, чрез използването на апарата Гунафорезис. При този апарат има наслагване на две полета – електромагнитно и биофотонно. Биофотонните излъчвания за първи път са демонстрирани и доказани от Нобеловия лауреат за физика от 1984 г., италианския професор Карло Рубия. Полученото при наслагването поле дава възможност за голяма дълбочина на проникване на специалния колаген, водещо до висок процент на абсорбация на лечебния продукт. Така че, дали ще е приложен инжекционно или посредством Гунафореза, гуна-колагенът ще постигне максимален ефект върху колагеновата структура. В страната работят над 40 Гунафорезис апарата, които са разположени във водещите  болници, рехабилитационни центрове, ДКЦ-та и СПА-центрове.

Ексклузивен представител за медицинските изделия на GUNA за България е Ай Пи Плюс ЕООД.

Повече информация на www.guna.bg

На снимката: Д-р Виолетка Икономова - специалист по физикална и рехабилитационна медицина, Началник отделение по Физикална и Рехабилитационна Медицина, „Токуда“ болница, София

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти