ЦСКА плаща над милион за лиценза

ЦСКА плаща над милион за лиценза

ЦСКА ще трябва да плати малко над 1,3 млн. лева, за да покрие изискванията при лицензирането си в БФС, научи "Тема Спорт". Основна част от сумата е дължима по дела, заведени срещу клуба във ФИФА. Изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров ще направи опит да постигне споразумение за разсрочване на част от задълженията и по този начин да намали общо дължимата сума. ЦСКА трябва да подаде документи, че е изряден пред БФС до края на месец март, а в края на май или началото на юни от футболния съюз ще обявят кой взима лиценз и кой не.

Председателят на НС Александър Томов е гарантирал пред останалите членове на ръководството, че дължимите суми по лицензирането ще бъдат покрити и драми няма да има. Не е изключено помощ по обезпечаването на дълговете отново да му окажат някои от акционерите в клуба. През миналата година семейство Манджукови на практика покри почти всички належащи задължения на "червените", но подобен сценарий едва ли ще се повтори сега.

Самият Томов има пътувания до края на месеца в Швейцария и Англия. Той ще замине на Запад веднага след като посети лагера на отбора в Турция в следващите няколко дни. Визитата му в Швейцария е свързана с въпросните дела към ФИФА, а тази в Англия - по бизнес линия.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички