Името на Стивън Ло мистериозно изчезна от проекта край Равно поле - други ще спасяват ЦСКА

Името на Стивън Ло мистериозно изчезна от проекта край Равно поле - други ще спасяват ЦСКА

Името на Стивън Ло мистериозно изчезна от мегапроекта за строеж на българския Лас Вегас - мащабен развлекателен комплекс с хотели, казина, аквапарк, спортна зала и мол, между с. Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин. Поне това показват официалните документи в търговския регистър.

Именно с него са свързани и надеждите за финансово спасение на ЦСКА.

Както е известно, към този момент информациите са, че ако проектът се осъществи, то собствениците на комплекса ще спонсорират и 31-кратния роден шампион.

За архитект на начинанието пък се смяташе милиардерът от Хонконг Стивън Ло.

До средата на 2014 г. името на бизнесмена действително фигурира в дружествата, които се ангажират със строежа на този голям за България проект.

По това време представители на фирмата, която се заема с изграждането на комплекса край Равно поле, са Чи Шан Канни Леунг, Луи Хон Куонг Чан, Пуи Сзе Джози Лок и въпросния Кит Синг Стивън Ло. В съвета на директорите фигурират бизнесмените Хо Йе Юнисе Чан и Кит Синг Стивън Ло.

В началото на месец юли 2014 г. обаче, поне според официалните документи, се извършват известни промени. Името на Стивън Ло е премахнато, което е видно от справка в търговския регистър.

Представители на "България дивелопмънт лимитед" - дружеството, което евентуално ще строи комплекса, стават Чи Шан Канни Леунг и Пуи Сзе Джози Лок. Съветът на директорите е съставен от Пуи Сзе Джози Лок, Луи Хон Куонг Чан и Чи Шан Канни Леунг.

Собственикът на въпросното дружество пък е "Бетър краун лимитед" със седалище в Хонконг, а негови действителни собственици са Хо Йе Юнисе Чан, Чи Шан Канни Леунг и Чан Хой Ван.

Това значи, че поне според официалните документи, публикувани в търговския регистър, Стивън Ло вече не участва в този проект, а ЦСКА ще се надява на спонсорство от други  китайски бизнесмени, които са собственици на "Бетър краун лимитед" и респективно на "България дивелопмънт лимитед".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти