Ина Ананиева: Голямата ни цел са медалите в Рио

Ина Ананиева: Голямата ни цел са медалите в Рио

Треньор №1 на България за 2014 година Ина Ананиева сподели, че не е изненадана, че печели признанието. Постижението на Ананиева е с изключителна стойност, защото тя е първата жена от 31 години насам, която е избирана за най-добра сред треньорите. Ето какво сподели треньорката на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика след церемонията Спортист на годината: 

"Наистина очаквано станах треньор на годината, но момичетата го заслужиха. Това е дългоочаквана световна титла. 18 години българската художествена гимнастика не е имала абсолютна световна титла. До тук конкуренция ни бяха борбата, но те не успяха да вземат злато от голямо първенство, а ние наистина си спечелихме тази награда", сподели Ананиева.

"Прочетох, че през 1974 година г-жа Нешка Робева е спечелила титлата за треньор на годината, но с нея не мога да се сравнявам. Тя е един изключителен специалист и смятам, че няколко живота няма да ми стигнат да направя това, което тя е направила за художествената гимнастика. Време може и да имам, но не знам дали ще имам нерви. Много неща съм взимала от нея, но не ги прилагам така, защото това е едно ново поколение, което не търпи такива натоварвания и такъв режим на тренировки. Моят идол в художествената гимнастика е Илиана Раева, защото тя е моят първи треньор и ме е научила на много. Била съм дълги години и помощник треньор. Тя помогна изключително много за развитието ми", добави Треньор №1 за 2014-а.

"През тази година най-трудният ми момент беше в Баку на европейското първенство. Бяхме добре подготвени, но заради една грешка останахме четвърти в многобоя. Беше тежко, защото същото момиче миналата година допусна грешка на световното първенство и останахме без нито един медал. И защото се случи на същото момиче, аз го преживях много тежко. Те са един изключителен отбор и сами разбират, че на всеки може да се случи да сбърка", каза още тя.

"Подготовката на отбора за новия сезон върви добре. Щастлива съм, че успяхме да съхраним момичетата вече толкова много години без контузии. Трябва да издържим още година и 8 месеца, защото точно толкова ни остава до Рио. Знаете, че това е голямата ни цел. Всички изключително много искаме медали от Рио, а тази година направиха поредната стъпка към тях", завърши Ананиева.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ/SPORTAL.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията "Спортист на годината" може да видите ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти