Сани Жекова: Благодаря на всички, които са ни подкрепяли в трудните моменти

Сани Жекова: Благодаря на всички, които са ни подкрепяли в трудните моменти

Голямата звезда на бъларския женски сноуборд Александра Жекова се нареди на трето място в класацията за Спортист на България за 2014 г. 27-годишната софиянка завърши пета на Олимпийските игри в Сочи тази зима, като избутване от съперничка я лиши от възможност да се бори за медал. Жекова вече доста години е в световния елит и логично намира място в Топ 10 на най-добрите спортисти за България за поредна година.

"Толкова се развълнувах при награждаването, че не успях да кажа всичко, което ми се искаше. Искам да благодаря на всички хора, които са ни подкрепяли в трудните моменти. Все още се вълнувам. Всъщност до последния момент не знаех, даже имах информация, че аз ще награждавам някого и за мен наистина беше неочаквано, много съм поласкана. Още ми трепери гласът от радост заради това признание. Наистина искам да благодаря на всички журналисти. Искам да кажа, че когато аз започнах да се състезавам в този спорт, никога не съм си представяла, че ще имам световни успехи и подобни награди. Не правя това, което обичам заради признанието, а за всички тези хора, които в тежки моменти се вълнуват с нас, когато представяме страната. За това го правя, но това признание ме мотивира да тренирам по-усърдно и да се изкачвам по-нагоре по стълбичката", сподели Жекова след церемонията. 

Тя не пропусна да благодари на всички хора, които са й оказали морална и финансова помощ през годините: "Най-напред бих искала да благодаря на организаторите, които бяха така любезни да ме наградят и удостоят с тази прекрасна награда и на всички журналисти и медии в България, които са гласували за мен, на моето семейство за подкрепата през целия ми жизнен път до момента, на Българска федерация ски, които правят всичко възможно, въпреки тежките години, да отделят средства за нашето финансиране и ни помагат, благодаря на нашите генерални спонсори и на моите лични партньори. И на последно място - искам да благодаря на всички онези хубави хора, които ни изпращат хубава енергия и са с нас на нашите състезания. Благодаря на всички тези души, които трепнат с нас по време на състезание."

Жекова сподели също така, че отлагането на първите два старта не е повлияло негативно на подготовката й: "Отлагането на първите два старта не е проблем, тъй като нашата основна цел е световният шампионат, така че целият ни тренировъчен цикъл беше така програмиран, че да съм в топформа в средата на януари. Аз се чувствам добре и се надявам по празниците да продължим с подготовката си, която е изцяло кондиционна и веднага след Нова година да стъпим на сняг за доизкусуряване и за важните стартове."

Родната звезда в сноуборда допълни, че ще има няколко дни, в които да се наслади на наградата си: "Непосредствено след нова година ще започнем със световния шампионат, който за нас тази година е главната цел. Ще имам време няколко дни да се порадвам емоционално на наградата, след което отново трябва да се концентрирам само върху тренировки и подготовка."

"За празниците ще бъда с любимите ми хора. Искам да пожелая Весели празници на всички българи, бъдете здрави и се обичайте", завърши Жекова.  

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията "Спортист на годината" може да видите ТУК!!!  

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти