Нова Зеландия е световен шампион по ръгби за рекорден трети път (галерия)

Нова Зеландия е световен шампион по ръгби за рекорден трети път (галерия)

Нова Зеландия триумфира за втори пореден и общо трети път в историята си със световната титла по ръгби, след като победи с 34:17 Австралия на финала на шампионата. Пред 82 500 зрители в Туикенъм в Лондон "Ол Блекс" изнесоха отличен мач и не оставиха никакви шансове на "съседите" си, за да дублират титлата си от 2011 година и да докажат, че са най-добрият отбор в последните няколко години.

33-годишният Дан Картър, за когото това бе последен шампионат в кариерата, изнесе невероятен финал и отбеляза 19 точки за отбора си във финала, като имаше основен принос за победата.
Нова Зеландия е световен шампион по ръгби за рекорден трети път 
"Ол Блекс" започнаха вихрено мача и успяха да поведат с 21:3. Австралия показа боен дух и съкрати този аванс на само до четири точки - 21:17, но в края на мача Нова Зеландия отново "натисна газта" и отвя противника си за крайното 34:17. Именно Дан Картър заби последните пирони в ковчега на Австралия в последните минути на двубоя.
Нова Зеландия е световен шампион по ръгби за рекорден трети път 
Третата титла в актива на Нова Зеландия означава, че "Ол Блекс" излизат еднолично начело в класацията по златни медали от световни първенства, изпреварвайки именно Австралия.

ГАЛЕРИЯ

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти