Екстремна подготовка за братята Борле

Екстремна подготовка за братята Борле

Един от финалите на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага през март тази година се отличи с европейски рекорд. Белгийската щафета на 4 по 400 метра при мъжете спечели титлата с рекорд на Стария континент от 3:02.87 мин. Квартетът, който беше съставен от Жулиен Ватрин и тримата брата Борле - Дилан, Джонатан и Кевин, показа как се побеждава и изпревари съставите на Полша (3:02.97) и Чехия (3:04.09). Сега белгийските звезди са насочили подготовката си за следващото лято, когато има Европейско първенство на открито в Амстердам и Олимпийски игри в Рио де Жанейро.
Към състава се присъединиха Антоан Жиле и Робин Вандербемден, като състезателите се похвалиха със снимки от изкачване на Гранд Каньон в Северна Америка. Те са заложили и на каякинг по река Колорадо.

 
През 2011 г. Кевин и Джонатан Борле, както и още седем техни съотборници, избраха интересен начин за подготовка преди Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Те направиха петдневно изкачване на исландски ледник,  определено като "тиймбилдинг" от баща им Жан Борле, който се грижи за подготовката на атлетите. "С това, което преживяхме в Исландия през 2011 г. вече не се страхуваме много", коментира Джонатан Борле.Тази година подготовката им в САЩ включваше и колоездене. За какво ли ще са готови белгийските състезатели догодина след тези тренировки в екстремни условия?
 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти