Направиха скандални разкрития за източването на Черноморец от собственика Митко Събев

Направиха скандални разкрития за източването на Черноморец от собственика Митко Събев

Сдружението Бъдеще за Черноморец (Бургас) даде днес пресконференция, на която излезе с открито писмо до т.нар. собственик Митко Събев, в което посочва проблемите, които той е нанесъл на клуба.
Сдружението посочва, че дълги години Събев е управлявал клуба с една единствена цел- да източи дружеството и за лично облагодетелстване. Там се посочва и как точно с фалшиви и кухи фирми е ставало финансирането, което е натрупало нереални задължения.

"В резултат на неизпълнението на поставените от самия Вас високи стратегически цели за развитието на бургаския футбол и за възкачването му до призови места в българските първенства, за неговите изяви по европейските терени и за превръщането на Бургас във водещ футболен център на България, уви, стигнахме дъното на блатото Вая.

Представителният футболен отбор на град Бургас ПСФК "Черноморец" Бургас отпадна от професионалния футбол в резултат на Вашите действия и бездействия.
Спортната общественост на Бургас в края на миналата година предприе активни действия за спасяването на любимия си отбор с 95- годишна история. За целта през м. януари на Общо събрание с участието на множество треньори, бивши футболисти, спортни деятели и общественици, любители на футбола и неговите привърженици се създаде Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за Черноморец" Бургас с основна цел :

Връщане стадион " Черноморец" на Община Бургас - истинския собственик на стадиона, спасяване на представителния отбор на ПСФК" Черноморец" Бургас АД и оставането му в професионалния футбол.
Потърсихме помощта на бургаския бизнес за финансово подпомагане спортната дейност на футболния отбор. Осигурихме ежедневно храна на футболистите, медицинско обслужване, необходимите медикаменти и лекарства , наеми за квартири и др.

Осигурихме средства за премии при победа, както и при оставане на отбора в професионалния футбол.
Бяхме честни и коректни в отношенията си с ръководството на футболния клуб начело с Пламен Киряков. Работихме всеотдайно и упорито, но не срещнахме обратна връзка - честност, почтеност и морал. Впоследствие разбрахме, че изпадането на отбора в аматьорския футбол е предварително планирано лично от Вас.

През този период от 5 месеца лично Вие не пожелахте да се срещнете с представители на Сдружението, за да обсъдим заедно критичната ситуация и да набележим мерки за излизане от нея.
При нашите многобройни срещи с представители на обществеността и бизнеса на град Бургас една част отказваха да финансират идеята за спасяването на "Черноморец" Бургас с мотива, че не са съгласни да наливат средства в клуба на Митко Събев , Пламен Киряков и компания.

Господин Събев, от създаването на дружеството през 2006 год. досега Вие го управлявахте с една единствена цел:

Планирано източване финасовото състояние на Акционерното дружество и придобиване собствеността на терените на стадион " Черноморец" в размер на 140 декара апетитна " Златна земя".
Финансовият резултат в края на 2014 год. го потвърждава: ПСФК "Черноморец" Бургас АД приключва с натрупана загуба от 62 млн. лева и задължения от 24- 25 млн. лева.
Публична тайна е, че този метод на планирано източване го реализирахте не без помощта на Вашите дъщерни фирми "Фиона", "СПМ" и т.н.

За пример бихме посочили изплащания наем от 120 000 лв. на месец за ползване на стадион "Лазур" и същата сума за "Гнездо на акулите", от които има натрупан дълг от над 7 млн лева.
Вие не изпълнявахте множество Ваши обещания и голи приказки.

Не изпълнихте и първото си задължение да внесете дяловия капитал от 25 млн. лева. Едва ли има олигарх като Вас , който да има в наличност свободни пари - 25 млн. лева.
Докажете, като покажете платежния документ. И това ли е фирмена тайна?

Вие отказахте на Община Бургас, Ваш равностоен съдружник, да предоставите необходимите финансово - счетоводни документи. От какво се страхувате, господин Събев??? Наехте солидна охрана да Ви пази от членовете на Сдружението по време на Общото събрание и ги оставихте с часове да чакат пред бариерата, докато Вие унищожавахте за пореден път бъдещето на "Черноморец".
От 2010 год. досега Вие отчитате едва 6 млн. лева приходи от продажба на състезателни права, докато бившият наставник на отбора Димитър Димитров - Херо твърди, че е продал футболисти за над 9 млн. лева.

Колко лева отчитате от продажбата на състезателни права при отпадането на отбора от "А" и "Б" ПФГ? В резултат на горните действия и бездействия Вие извършихте ПЛАНИРАНО ИЗПАДАНЕ НА ФУТБОЛНИЯ ОТБОР НА "ЧЕРНОМОРЕЦ" БУРГАС от " А" и "Б" ПФГ с ЦЕЛ ПРИДОБИВАНЕ ТЕРЕНИТЕ НА СТАДИОН "ЧЕРНОМОРЕЦ", ИЛИ НЕГОВАТА ЗАМЯНА С ДРУГИ АПЕТИТНИ ИМОТИ.

Г-Н СЪБЕВ, ВИЕ ОСТАНАХТЕ ПОСЛЕДНИЯТ "МОХИКАН" ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕЛИЧИЯ В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ, НО В ТЕЗИ ВЕЛИЧИЯ НАДДЕЛЯ ЧЕСТТА И МОРАЛА! - Тодор Батков, Александър Томов , Николай Гигов , Костадин Динев, всички дали не по- малко за отборите, на които бяха собственици. Нито един от тях не натрупа актив от два стадиона за себе си или за фирми, свързани с тях! Защо това не се случи с Вас??? Защо и Вие не излезете с чест???

Сдружение " Бъдеще за Черноморец" Бургас не вижда никакво "БЪДЕЩЕ" от Вашето управление , което успяхте да съхраните и запазите след последното Общо събрание по начин, който също буди съмнение. Ние категорично се разграничаваме и не желаем да работим с Вас, с Вашите лакеи, протежета и клакьори.

Долу ръцете от футболния отбор " Черноморец" Бургас и от стадион "Черноморец", се казва в писмото.
Текстът е подписан от всичките 7 члена на Управителния съвет на Сдружението, в което има представители на ветераните, бизнеса и фенклуба.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички